• Portraits.gr

    H Σιδηρά Κυρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Βασιλική Λαζαράκου αποκαλύπτεται στο #portaitsgr

    • Μαρίνα Πρωτονοταρίου


    Η Βασιλική Λαζαράκου, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση και έχει αφήσει ήδη το στίγμα της, αποτελώντας η ιδανικότερη απάντηση σε όσους ακόμη αμφιβάλλουν για το αν μπορούν οι γυναίκες να ανταποκριθούν σε ηγετικές θέσεις υψηλών απαιτήσεων.

    Υπέρμαχος της ισότητας πιστεύει βαθιά ότι πρέπει να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν σε όλες τις γυναίκες να ζήσουν τη ζωή που αυτές αποφασίζουν και την πίστη της αυτή την έκανε πράξη. Με εισήγησή της και με τη στήριξη της κυβέρνησης, πέτυχε την υιοθέτηση της διάταξης για ποσόστωση των δύο φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μια νομοθετική αυτή πρωτοβουλία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την οποία εργάστηκε με ζήλο καταφέρνοντας όχι μόνο να ανοίξει ένα δρόμο αλλά και να αναδείξει την Ελλάδα ως μία χώρα που προχωράει έμπρακτα σε ενέργειες που ενδυναμώνουν την ισότητα των φύλων και εκσυγχρονίζουν την αγορά.

    Απαντώντας στις ερωτήσεις του #portraitsgr για το νόημα των ποσοστώσεων αλλά και γιατί είναι σημαντικό για μια εταιρεία να δίνει ίσες ευκαιρίες σε άντρες και γυναίκες τονίζει ότι η ποιότητα της κοινωνίας μας μετριέται από το πώς στηρίζει τα μέλη της χωρίς διάκριση και με το δυνατό της λόγο πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι η ισότητα είναι δείγμα πολιτισμού και αφορά το σύνολο της κοινωνίας και όχι μόνο τις γυναίκες.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ