• Portraits.gr

    Γεωργία Ντίνα: Μια Ελληνίδα ερευνήτρια στην προσπάθεια πρόληψης και αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης

    • portraits


    Η οστεοπόρωση είναι μία από τις πιο συχνές παθήσεις των οστών. Μία στις τρεις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και ένας στους πέντε άντρες άνω των 50 ετών πάσχουν από αυτήν. Κι όμως, οι περισσότεροι που την αντιμετωπίζουν, δεν το γνωρίζουν.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι μέχρι το 2050 τα κατάγματα που οφείλονται στην οστεοπόρωση αναμένεται να αυξηθούν κατά 240% στις γυναίκες και 310% στους άνδρες σε σχέση με τα στοιχεία που υπάρχουν από το 1990. Οι εκτιμήσεις αυτές υποδηλώνουν το κενό που υπάρχει στην αγορά σχετικά με τα υπάρχοντα φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

    Λύση στο πρόβλημα αυτό έρχεται να δώσει το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα «COLOSTEO», διάρκειας 4 ετών, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός φυσικού συμπληρώματος βασισμένο στο βόειο πρωτόγαλα χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών. Μέλος της ερευνητικής ομάδας, είναι η Γεωργία Ντίνα.

    «Η ιδέα πίσω από το συμπλήρωμα COLOSTEO είναι η ανοικοδόμηση των οστών με φυσικό τρόπο και φυσικά συστατικά. Mέσω της συνεργασίας των ερευνητών ακαδημαϊκών φορέων (του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Πόρτο) και εταιριών από την Ελλάδα και από την Ισπανία που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και μια σειρά μελετών όσο αφορά την επίδραση του πρωτογάλατος στη βελτίωση της υγείας των οστών, δημιουργήθηκε το φυσικό συμπλήρωμα COLOSTEO αρχικά στην Ισπανία και μετέπειτα στην Ελλάδα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ