• Portraits.gr

    Εσείς γνωρίζετε τι ακριβώς είναι η βιωσιμότητα;

    • Στεφανία Παπαδημητρίου


    Διαβάζουμε συχνά για τη βιωσιμότητα. Προσπαθούμε, μάλιστα, να την εντάξουμε στον τρόπο ζωής μας. Ξέρουμε, άλλωστε, πως μόνο έτσι θα βοηθήσουμε τον πλανήτη. Γνωρίζουμε, όμως, τι ακριβώς είναι;

    Σύμφωνα με τη Wikipedia, «Βιωσιμότητα είναι ένα πρότυπο παραγωγής το οποίο στοχεύει στο καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα τόσο για τον Άνθρωπο όσο και για το φυσικό περιβάλλον, τόσο στο παρόν όσο και στο αόριστο μέλλον. Βασικό της στοιχείο είναι η ισορροπία μεταξύ παραγωγής αγαθών και πρώτης ύλης».

    Πρακτικά, πρόκειται για μία φιλοσοφία ζωής, χάρη στην οποία περιορίζουμε ή αποχαιρετούμε οριστικά συνήθειες που αυξάνουν το αποτύπωμα του άνθρακα κι επιβαρύνουν το περιβάλλον. Μας ενθαρρύνει να σταματήσουμε να εκμεταλλευόμαστε τη Γη μας, να τη σεβαστούμε και να δώσουμε τέλος στην κατάχρηση των φυσικών πρώτων υλών της.

    Ο λόγος που είναι σχεδόν απαραίτητο να υιοθετήσουμε ένα βιώσιμο τρόπο ζωής, βρίσκεται στην άρρηκτη σύνδεση Οικονομίας, Κοινωνίας και Περιβάλλοντος. Δε γίνεται να βρίσκεται σε ισορροπία το ένα, όταν καταρρέουν τα άλλα δύο.

     

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ