• Portraits.gr

    Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια

    • portraits


    Είναι η κορυφαία Ελληνίδα βαδίστρια, καθώς το Φεβρουάριο σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000 μέτρα βάδην στον κλειστό στίβο. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2016 και κατέκτησε τη θέση της για τους φετινούς Αγώνες στο Τόκιο, οι οποίοι αναβλήθηκαν. Ο λόγος για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

    «Η ζωή μου τρέχει πιο γρήγορα από εμένα!», μου εκμυστηρεύτηκε. Μεταξύ των δύο απαιτητικών της προπονήσεων, προλαβαίνει να παρακολουθεί μαθήματα σε μία σχολή που της αρέσει πολύ, στο πρόγραμμα «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» του ΕΚΑΒ. Στη συνέχεια, αντί να επιστρέφει σπίτι, εργάζεται στο μεζεδοπωλείο της μητέρας της μέχρι αργά το βράδυ. Έτσι περνάει μία συνηθισμένη μέρα της.

    Ζει και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Το βάδην ήρθε στη ζωή της όταν ήταν 14 ετών. «Το έβλεπα στο στάδιο και το δοκίμασα», είπε. «Και ήμουν καλή!»  Το 2003, έκανε ένα διάλειμμα που κράτησε οχτώ ολόκληρα χρόνια. Όταν επέστρεψε, όμως, ήταν σαν να μην έφυγε ποτέ. Δεν το έβαλε στιγμή κάτω και σήμερα, στα 36 της, κατόρθωσε να γίνει η γρηγορότερη της χώρας μας.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ