• Portraits.gr

    Alice Walton: Έτσι ξοδεύει την περιουσία της η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

    • portraits


    Είναι η μοναδική γυναίκα κληρονόμος της Walmart και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η περιουσία της ανέρχεται στα 54.4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, ενώ βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων. Ο λόγος για την Alice Walton.

    Είναι η μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart και έχει δύο αδελφούς. Το 2019, την πρωτιά της «έκλεψε» η Francoise Bettencourt Meyers της L’Oréal, όμως τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 23% μέσα σε ένα χρόνο.

    Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία. Στα 10 της χρόνια, αγόρασε τον πρώτο της πίνακα: Μία απομίμηση Picasso, που κόστιζε 2 δολάρια!

    Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Trinity του Τέξας και όταν αποφοίτησε, το 1971, έκανε μία σύντομη προσπάθεια να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, στον τομέα παιδικών ρούχων. Όμως η καριέρα της, ουσιαστικά ξεκίνησε στην οικονομία. Το 1988 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Llama Company.

    Η Alice Walton έχει μία τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία περιλαμβάνει αυθεντικές δημιουργίες θρυλικών καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, ο Andy Warhol, o Norman Rockwell και η Georgia O’ Keeffe.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr



    ΣΧΟΛΙΑ