• Πολιτισμός

    Βίσση, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Νανόπουλος, Παπαχελάς, Βρανά: 21 σταρ για τον ΔΕΣΜΟ συνδέονται με το κοινό

    Βίσση, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Νανόπουλος, Παπαχελάς, Πρωτοψάλτη: 21 σταρ συνολικά συνομιλούν με το κοινό

    Βίσση, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Νανόπουλος, Παπαχελάς, Πρωτοψάλτη: 21 σταρ συνολικά συνομιλούν με το κοινό


    Είκοσι ένας σταρ (ή δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως πιο σωστά το θέτουν οι διοργανωτές), ενισχύουν το σωματείο Δεσμός: Βίσση, Τσιτσιπάς, Σάκκαρη, Νανόπουλος, Παπαχελάς, Βρανά, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν στη Φιλανθρωπική Λαχειοφόρο συνδράμοντας έτσι στο κοινωφελές του έργο. Το κοινό «αγοράζει» την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους. Τελευταία δράση του Δεσμού για τις κατεπείγουσες ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού, πραγματοποιήθηκε στην Εύβοια, μετά τις καταστροφικές φωτιές.

    Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν διαπρέψει σε διάφορους τομείς, με διεθνή ακτινοβολία. Πρόσωπα ιδιαίτερα αγαπητά από το χώρο του αθλητισμού, της τέχνης, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, της γαστρονομίας και των ΜΜΕ.

    Ιδού η εντυπωσιακή, πλήρης λίστα των προσωπικοτήτων που συμμετέχουν: Γιώργος Αγγελόπουλος, Άννα Βίσση, Κατερίνα Βρανά, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Μαρία Ευθυμίου, Βασίλης Καλλίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Κώστας Κρομμύδας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νάντια Μπουλέ, Δημήτρης Νανόπουλος, Λυδία Παπαϊωάννου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Αλέξης Παπαχελάς, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μαρία Σάκκαρη, Κατερίνα Στεφανίδη, Μαίρη Συνατσάκη, Παύλος Τσίμας, Στέφανος Τσιτσιπάς.

    Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των λαχνών που μπορεί να αγοράσει κανείς. Το κοινό πάντως με αυτό τον τρόπο διεκδικεί 15 λεπτά φήμης. Με το λαχνό μπορεί να κερδίσει διδαδικτιακή συνομιλία, Live Video, με τον σταρ της προτίμησής του. Από τη σπουδαία ιστορικό Μαρία Ευθυμίου ως τη δημοφιλή κωμικό Σμαράγδα Καρύδη, όλες οι προτιμήσεις πρόκειται να ικανοποιηθούν. Ακόμη και οι πιο ακριβοθώρητοι επιστήμονες όπως ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, θα έρθουν σε επαφή με το κόσμο. Οι τυχεροί των λαχνών θα μπορέσουν να υποβάλλουν περί τις δέκα ερωτήσεις στο πρόσωπο της επιλογής του. Περισσότερες πληροφορίες στο σάιτ.

    Τα πρόσωπα του Δεσμού

    Ο ΔΕΣΜΟΣ ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα από μια στενή παρέα νεαρών και ανήσυχων γυναικών. Στο αρχικό σχήμα συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που αποχώρησε μόλις ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα. Από το 2013 λειτουργεί γραφείο και στη Θεσσαλονίκη. Συνιστά μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί ως αποτελεσματικός και αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα.

    Για να το πετύχει, συνεργάζεται στενά  με δωρητές ιδιώτες και εταιρείες καθώς και με περισσότερους από 800 φορείς και κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη τη χώρα. Στηρίζοντας έτσι ενεργά το έργο τους και αναλαμβάνοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που εστιάζονται στους εξής τομείς: Κοινωνική Πρόνοια, Οικοδόμηση Καλύτερου Μέλλοντος, Υγεία, Αντιμετώπιση και Αποκατάσταση Κρίσεων.

    Το γυναικοκρατούμενο ΔΣ του Δεσμού συναποτελείται από τις Αλεξία Κατσαούνη (πρόεδρος), Λένα Παπαλεξοπούλου (αντιπρόεδρος), Μαρίνα Σωτηρίου, Λάρα Σταφυλοπάτη, Μυρτώ Αναστασοπούλου, Έφφη Στρατάκη, Ελένη Μπαθιανάκη.

    Ευέλικτο, αποδοτικό και πολυσχιδές (multi-tasking) όπως η γυναικεία φύση, ο Δεσμός αποτελεί απαραίτητο συστατικό στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία με τις τακτικές συγκυρίες κρίσεων.

    Η γέννηση της ιδέας

    Όπως εξήγησε στο mononews η διευθύντρια σχεδιασμού και ανάπτυξης Εκάβη Βαλλερά, το ΔΣ του Δεσμού άρχισε να ψάχνει δημιουργικούς τρόπους για να υπερκεράσει τα εμπόδια που προκάλεσε η πανδημία.

    Ως γνωστόν, οι κοινωνικές εκδηλώσεις αποτελούν την κύρια πηγή συγκέντρωσης πόρων για όλα τα φιλανθρωπικά σωματεία στην οικουμένη. Εδώ και δύο χρόνια όμως η κύρια αρτηρία χρηματοδότησής τους έχει κυριολεκτικά κοπεί.

    Άρχισαν λοιπόν να συζητούν ιδέες για να συσπειρώσουν περισσότερο κόσμο πίσω από τους σκοπούς του σωματείου.

    Ήρθαν σε επαφή με διαπρεπείς επαγγελματίες από όλες τις στράτες της ζωής.  Εκείνοι αμέσως έδειξαν προθυμία να συμμετάσχουν στη δράση. Όλοι έχουν συμβάλει και στο παρελθόν στους σκοπούς του Δεσμού. Η Μαρία Σάκκαρη για παράδειγμα, παραμένει πρέσβης του σωματείου.

    Όπως διευκρινίζει η Εκάβη Βαλλερά, η συγκυρία της ψηφιακής πραγματικότητας συνέβαλε στην επιτυχία του εγχειρήματος: Θα αποδεικνυόταν αδύνατο να αποσπάσει κανείς σε φυσικό χώρο και συγκεκριμένη στιγμή πρόσωπα που δραστηριοποιούνται διεθνώς.

    Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας θα βρίσκεται διακριτικά δίπλα στον κάθε συμμετέχοντα κάποιο μέλος από το Δεσμό. «Για να νιώσουν και οι δύο πλευρές ασφαλείς», κατέληξε η Εκάβη Βαλλερά.

    Πληροφορίες:

    Οι λαχνοί θα διατίθενται έως τις 2 Νοεμβρίου 2021 απευθείας στο www.ticketmaster.gr .

    Η κλήρωση για την ανάδειξη των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου 2021.

    Όλα τα έσοδα της λαχειοφόρου θα διατεθούν για την ενίσχυση του ΔΕΣΜΟΥ και του έργου του.

    Διαβάστε επίσης: Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη: Πώς τίμησε τα 10 χρόνια Artflyer χαρίζοντάς του εκθεσιακό χώρο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ