• Πολιτική

    Το μπλοκάκι του Κυριάκου: Ολοκληρώνεται ο έλεγχος προόδου στα υπουργεία, έρχεται η αξιολόγηση

    • NewsRoom

    Από την συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


    Κλείνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα ο κύκλος ελέγχου της προόδου που έχει συντελεστεί σε κάθε υπουργείο, κατά πόσο δηλαδή υλοποιήθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την 7η Ιουλίου και μετά.

    Σε όλες τις συναντήσεις με τους υπουργούς, τους οποίους υποδέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός καταγράφει όλα τα βήματα που έχουν γίνει με βάση τον μπλε φάκελο που είχαν πάρει στα χέρια τους όλοι οι υπουργοί στη διάρκεια του πρώτου υπουργικού συμβουλίου.

    Μέχρι στιγμής το κατώφλι του Μαξίμου έχουν περάσει οι υπουργοί Τουρισμού, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας, Ανάπτυξης, Ψηφιακής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη. Θεοχάρης, Βρούτσης, Κεραμέως, Κικίλιας, Γεωργιάδης, Πιερρακάκης και Χρυσοχοΐδης, μαζί με τους στενούς συνεργάτες τους έχουν αναλύσει στον πρωθυπουργό την πορεία υλοποίησης των στόχων έως τώρα και τους νέους στόχους για το 2020.

    Οι επόμενοι που θα περάσουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ.Καραμανλής και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

    Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι υπουργοί θα περάσουν και από την… βάσανο των βουλευτών, αφού το Μαξίμου ζήτησε από την ΚΟ της ΝΔ να προχωρήσει και αυτοί με τη σειρά της στην αξιολόγηση των υπουργών, προκειμένου να υπάρχει εικόνα των απόψεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσον αφορά στην παραγωγή έργου και να καταγραφούν τυχόν παρατηρήσεις ή προτάσεις σχετικά με το…τρέξιμο συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

    Αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, πηγές κοντά στον πρωθυπουργό αναφέρουν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν οδηγεί σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή δεν φαίνεται ανασχηματισμός στον ορίζοντα.



    ΣΧΟΛΙΑ