• Top Stories

    Σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης (ελέω Πανούση) βλέπει η κυβέρνηση

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας


    Σε ένα γενικότερο σχέδιο που έχει ως στόχο την κυβερνητική αποσταθεροποίηση εντάσσουν το θέμα του Γιάννη Πανούση κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία ισχυρίζονται ότι επιχειρηματικοί και εκδοτικοί κύκλοι βρίσκονται πίσω από αυτούς τους σχεδιασμούς. Συνδέουν μάλιστα την ιστορία με την δικαστική έρευνα που γίνεται για τα δάνεια στα ΜΜΕ.

    Παράλληλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ραντεβού στα δικαστήρια με τον πρώην υπουργό αφού θεωρούν ότι τους στοχοποίησε  δίνοντας σε κάποια ΜΜΕ ανακριβή στοιχεία. Και όλα αυτά –  λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα- την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη στην Ευρώπη για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια και ενώ βρίσκεται αρκετά κοντά στο να προχωρήσει η αξιολόγηση.

    Το Μέγαρο Μαξίμου μέσα από μια σειρά ερωτημάτων που έθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη  έδειξε την δυσαρέσκεια του για τις κινήσεις του πρώην υπουργού.

    «Ο κ. Πανούσης θα πρέπει να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και να εξηγήσει γιατί επί επτά μήνες δεν ενημέρωσε ούτε τη δικαιοσύνη ούτε την κυβέρνηση για όλα αυτά που σήμερα καταγγέλλει. Αντ’ αυτού μοιράζει «διαλόγους» στα μέσα ενημέρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός.

    «Πρέπει ακόμα  να εξηγήσει γιατί ως αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος τόσο της ΕΥΠ όσο και της Αντιτρομοκρατικής δεν έδρασε άμεσα εφόσον εκτιμούσε ως σοβαρές και αξιόπιστες τις πληροφορίες στις οποίες σήμερα αναφέρεται. Είμαι βέβαιη ότι η  δικαιοσύνη θα διερευνήσει όλες τις πτυχές αυτής της υπόθεσης».

    Τα στελέχη της κυβέρνησης λένε ακόμα ότι και ο χρόνος  που επελέγη  για να γίνει γνωστή  η ιστορία είναι επίσης ύποπτος από την στιγμή που η κυβέρνηση έχει μπροστά της την επέτειο της 17 Νοέμβρη και την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία.

    Επισημαίνουν ακόμα ότι η ιστορία Πανούση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων τα οποία διογκώνονται  από  μια μερίδα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης με σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής στην χώρα. Αναφέρουν μάλιστα ως  παράδειγμα και τις δηλώσεις Φίλη αφού όπως λένε πέρα από το φάουλ του υπουργού παιδείας οι διαστάσεις που πήρε το θέμα  ήταν εξωπραγματικές .

    Οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ακόμα ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από την προσπάθεια μερίδας του τύπου να ταυτίσουν  τους 53 με την τρομοκρατία. Δεδομένου μάλιστα ότι αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο κομμάτι των στελεχών της τάσης αυτής βρίσκεται δίπλα στον πρωθυπουργό ερμηνεύεται ως κίνηση που στόχο έχει να ακουμπήσει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.



    ΣΧΟΛΙΑ