• Πολιτική

    Ουκρανία: Παρέδωσε την ανθρωπιστική βοήθεια ο Νίκος Χαρδαλιάς

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με στρατιώτες και στρατηγούς παραδίδουν ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

    Από ανάρτηση του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά στο Instagram


    Στην Πολωνία έφτασαν τα αεροσκάφη που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, προκειμένου να προωθηθούν στην Ουκρανία.

    Το υλικό συνόδευε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μοιράστηκε στιγμιότυπα από την άφιξη στο αεροδρόμιο και την υποδοχή των Ελλήνων.

    «Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Αποστολή εξετελέσθη», γράφει σε ανάρτησή του στο Instagram.

    Σε προηγούμενη ανάρτησή του, που συνοδευόταν από εικόνες του τραγικού αντίκτυπου της ρωσικής εισβολής στη ζωή αμάχων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε γράψει:

    «Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη! Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού… Ποτέ κανένας μόνος…».

    Σημειώνεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία εστάλη με πτήση αεροπλάνου cargo, που αναχώρησε γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής. Η κίνηση αυτή ήλθε σε συνέχεια και της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο συντονισμός έγινε από το Υπουργείο Άμυνας.

    Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της αποστολής, πρόκειται για το ιατροφαρμακευτικό υλικό που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και επιπλέον φάρμακα, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

    Δείτε την ανάρτηση:

    Διαβάστε επίσης:

    Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Λευκορωσία η ουκρανική αντιπροσωπεία – Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία (Live update όλες οι εξελίξεις)

    Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

    Η γερμανική E.ON απορρίπτει το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1



    ΣΧΟΛΙΑ