• Top Stories

    Νέα προκλητική δήλωση του Ερντογάν: «Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα»

    Ερντογαν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Με ένα νέο προκλητικό παραλήρημα εναντίον των Ελλήνων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξύπνησε μνήμες από τις ημέρες του 1922, την καταστροφή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία. «ξυπνώντας» με την «πολεμική» ρητορική του θλιβερές μνήμες από την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

    Ο κ. Ερντογάν μέσα από έναν άκρως προκλητικό λόγο υπενθύμισε ότι οι Τούρκοι «έριξαν τους Έλληνες στη θάλασσα», σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, ο οποίος είχε δηλώσει πως επιθυμεί να ρίξει στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «Ναι», αν επικρατήσει το «Όχι» στο τουρκικό δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου.

    Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για τον Χιουσνού Μποζκούρτ: «Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ»…

    Και συνέχισε: «Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις; Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει “δεν το βρίσκω σωστό”. Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως (από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνάντηση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ στο Βερολίνο μια μέρα πριν το Eurogroup, με την Ελλάδα στο «τραπέζι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας σε Τουσκ: Να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνεχίζει τις προσβολές ο Ερντογάν: «Εγγόνια του ναζισμού» οι Ευρωπαίοι πολιτικοί



    ΣΧΟΛΙΑ