• Πολιτική

    Κωνσταντινούπολη: Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα με 28 νεκρούς και 60 τραυματίες στο Ατατούρκ


    Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου δέχθηκε πριν απο λίγο η πρωτεύουσα της Τουρκίας με 28 νεκρούς και περίπου 60 τραυματίες, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

    Επίθεση από δυο βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 10 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Οπως μετέδωσε το CNN Turk ακούστηκαν και πυροβολισμοί μαζί με τις εκρήξεις.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον των βομβιστών, λίγο πριν εισέλθουν στην κύρια είσοδο του αεροδρομίου.  Η “απάντηση” των βομβιστών στους αστυνομικούς ήταν να ενεργοποιήσουν τα γιλέκα-βόμβες που φορούσαν και να ανατιναχθούν παρασύροντας μαζί τους 28 νέκρους και  60 τραυματίες.

    Οπως δήλωσε, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τουρκικής αστυνομίας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ήταν ο βομβιστής , ο οποίος πυροβόλησε με Καλασνίκοφ προς τους αστυνομικούς πριν ανατιναχθεί.

    Νωρίτερα, όπως είχε δηλώσει ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ οι 10 νεκροί και οι 20 τραυματίες είναι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι οποίες όπως σημείωσε μπορεί να αλλάξουν. Οπως και άλλαξαν δυστυχώς και οι νεκροί φθάνουν τους 28 και τους 60 οι τραυματίες.

    Σύμφωνα με τον υπουργό, “ο δράστης αρχικά πυροβόλησε με όπλα καλάσνικοφ.και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη” πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, πριν φτάσει στο μηχανήματα ελέγχου του αεροδρομίου.

    Έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ  δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Όλες οι πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ κατευθύνονται σε άλλους προορισμούς.

    Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

    “Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση” δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

    Αμεση ήταν η ενημέρωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα από την σύμβουλο εθνικής ασφαλείας και αντιτρομοκρατίας Lisa Monaco.

    Προς το παρόν κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την συγκεκριμένη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/etsi-mpori-na-apofefchthi-brexit/56800



    ΣΧΟΛΙΑ