• Πολιτική

    FED: Η οικονομία αναπτύχθηκε με χαμηλότερους ρυθμούς σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ τον Αύγουστο

    • NewsRoom
    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED (πηγή: Federalreserve)

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής FED (πηγή: Federalreserve)


    Έκκληση προς το Κονγκρέσο να επιταχύνει την απόφαση για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας απηύθυνε η πρόεδρος της Fed of Cleveland,  Loretta Mester σε ομιλία της. Όπως μάλιστα ανέφερε, η ανάκαμψη που είδαμε τον Μάιο και τον Ιούνιο επιβραδύνθηκε το τελευταίο δίμηνο.

    Την ίδια ώρα τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, τα οποία δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, έδειξαν πως η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με χαμηλότερους ρυθμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τη Fed, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα συνδέεται με την πανδημία, ενώ η αρνητική επίπτωσή της στην καταναλωτική και επιχειρηματική δραστηριότητα «ήταν ένα μοτίβο που είχε εφαρμογή σε όλη την έκταση της χώρας».

    Οι επιχειρήσεις του κλάδου της μεταποίησης κατέγραψαν ανάπτυξη τον Αύγουστο, ενώ ενθαρρυντικά ήταν και τα στοιχεία γύρω από την καταναλωτική δαπάνη για κατοικίες και νέα αυτοκίνητα.

    Από την άλλη, χαμηλά παραμένει οι συνολικές δαπάνες των επιχειρήσεων και καταναλωτών, ενώ οι χαμηλές τιμές πλήττουν τους κλάδους της ενέργειας και της  αγροτοκτηνοτροφικής δραστηριότητας. Παράλληλα, η διακοπή της ομοσπονδιακής ενίσχυσης προς τους ανέργους φαίνεται πως επηρέασε τους ρυθμούς ανάκαμψης. Χωρίς περισσότερη βοήθεια από το κράτος, οι απολύσεις είναι πιθανόν να επηρεάσουν για αρκετή διάρκεια την οικονομία των ΗΠΑ, υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι.



    ΣΧΟΛΙΑ