Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Ένταση στο υπουργικό συμβούλιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες – Αντίδραση του Γεωργιάδη με αναφορές στη Novartis

ΆΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μία ασυνήθιστη ένταση σημειώθηκε στο υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης με αφορμή την παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, του νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων αυξημένη προστασία στους προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Για την ακρίβεια για πρόσωπα «που αναφέρουν παραβιάσεις του Ενωσιακού και Εθνικού Δικαίου και αφορούν το δημόσιο συμφέρον (whistleblowers) και τη διαφάνεια στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων και Συναφών Θεμάτων (Lobbying)».

Η παρουσίαση της συγκεκριμένης διάταξης του νομοσχεδίου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της Novartis και δύο νομικών, του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Ο κ. Γεωργιάδης, ζήτησε τον λόγο και υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν να φέρει η κυβέρνηση στη βουλή μια τέτοια ρύθμιση, καθώς η θέση της ΝΔ ήταν και παραμένει ότι «η σκευωρία» της Novartis στήθηκε με εργαλείο αστήρικτες και αναπόδεικτες καταθέσεις προστατευόμενων, από την τότε Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη και γι’ αυτό ζητάει μέχρι τέλους «να βγουν οι κουκούλες».

Άλλωστε, η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα για τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία έχει μπει στο αρχείο.

Διαβάστε επίσης:

Η 1η δίκη για Novartis: Ο Φρουζής και 2 γιατροί στο εδώλιο

Νέα προθεσμία για τις 11 Μαρτίου πήρε ο Κώστας Βαξεβάνης

«Άκαρπες» οι συζητήσεις Λαβρόφ-Κουλέμπα – «Η Ουκρανία δεν θα παραδοθεί», λέει ο Κουλέμπα