Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Τα πανάκριβα τζιπ, τα σαλέ και τα κλαμπ στην Αράχωβα

Η γραφική Αράχωβα

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρέθηκα στην Αράχωβα. Οι φορές είναι αμέτρητες, γιατί είχα την τύχη να μεγαλώσω εκεί. Όποιος έχει ζήσει τις «χρυσές» εποχές, θα θυμάται τον πανικό που γινόταν στον κεντρικό δρόμο, όταν ακόμα τα μαγαζιά δεν είχαν αποκτήσει την αίγλη που διαθέτουν σήμερα, ούτε το επαγγελματικό «στήσιμο» των καταστημάτων εστίασης.

Η Αράχωβα έχει αλλάξει. Η αγορά ακινήτων άνθισε πριν από δύο δεκαετίες, όταν και ξεφύτρωναν πανάκριβα σαλέ γύρω από την Αράχωβα και στον κοντινό οικισμό, Λιβάδι, που αποτελεί πέρασμα προς το χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και τη γραφική Αγόριανη.

Τα σαλέ συνεχίζουν να κοσμούν την περιοχή, με τα πανάκριβα τζιπ να βρίσκονται παρκαρισμένα έξω από τις ξύλινες βίλες, αλλά και τις κοσμικές ταβέρνες με τα τεράστια τζάκια.

Ένα Σαββατοκύριακο στην Αράχωβα θα πείσει και τον τελευταίο επισκέπτη ότι η αίγλη δεν έχει φύγει. Αντίθετα, όλο και περισσότεροι προσπαθούν να περάσουν έστω και ένα ή δύο βράδια στο κοσμοπολίτικο «χωριό», που το όνομά του είναι συνυφασμένο με τη διασκέδαση μέχρι πρωίας και τους celebrities να κάνουν τις βόλτες τους στον Παρνασσό.

Μεγάλες πληρότητες

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η πληρότητα άγγιζε το 80%, ενώ για το τριήμερο που έρχεται εκτιμάται ότι θα φτάσει ακόμα και το 90%.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο όγκο επισκεπτών, τα πράγματα είναι πιο «μαζεμένα» λόγω της πανδημίας.

Τα μπαρ που κάποτε ασφυκτιούσαν από κόσμο, πλέον είναι γεμάτα… στον εξωτερικό χώρο.

Στην αρχή θεώρησα πως η πλειοψηφία ανήκει στην ομάδα των ανεμβολίαστων, ωστόσο ιδιοκτήτες καταστημάτων με διαβεβαίωσαν πως οι περισσότεροι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά πρόκειται και για… καπνιστές. Ο φόβος για την υγειονομική κρίση (αλλά και η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους) έχει φέρει τη διασκέδαση γύρω από τις θερμάστρες, οι οποίες έχουν στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το τσουχτερό κρύο να μην γίνεται αντιληπτό.

Άλλωστε, οι έλεγχοι στην περιοχή είναι αλλεπάλληλοι. Περιπολικό της αστυνομίας βρισκόταν προληπτικά στην πλατεία της Αράχωβας, ενώ οι επιχειρηματίες εστίασης σημειώνουν ότι οι αρχές επιβάλουν στα μαγαζιά να τηρούν τους κανόνες και τα μέτρα κατά του COVID.

Η Αράχωβα υπήρξε ένας από τους χειμερινούς προορισμούς της χώρας που δεν δούλεψε για σχεδόν δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας. Η φήμη που έχει κερδίσει εδώ και δεκαετίες, όμως, τη φέρνουν πάλι στους top προορισμούς, που συνδέονται με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, αλλά και τα δημοφιλή πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης και της showbiz.

Οι ντόπιοι έχουν να λένε όμως, για περιπτώσεις επισκεπτών που κάνουν την εμφάνισή τους εδώ και χρόνια, πολύ πριν χειμωνιάσει. Οι σέλφι με τις φόρμες του σκι, δίπλα στα ακριβά τζιπ αρχές… Οκτωβρίου αποτελούν το ανέκδοτο της περιοχής, ένα θέαμα που συναντάται ουκ ολίγες φορές…

Διαβάστε ακόμη:

28η Οκτωβρίου: Η μεγάλη έξοδος των Ελλήνων στο εξωτερικό

Αράχωβα: Εκεί που οι rich & famous νοικιάζουν τα σπίτια τους έως 27.000 ευρώ τη σεζόν