• Top Stories

    Φλερτ με την Φ. Γεννηματά επιδιώκει ο Αλέξης

    Φώφη Γεννήματα


     

    Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά η  πρόταση του πρωθυπουργού για εθνική συνεννόηση πάνω στα μεγάλα θέματα που απασχολούν σήμερα την χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται το επόμενο διάστημα να απευθύνει πρόταση για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητήσουν  το προσφυγικό και το ασφαλιστικό αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και η χώρα θα πρέπει να εμφανιστεί με συγκεκριμένη πρόταση σε αυτά τα δυο θέματα  ενώ για το ζήτημα  της Παιδείας θα ζητήσει τις προτάσεις όλων των κομμάτων.

    Αγκάθι σε αυτή την διαδικασία εμφανίζεται η εκλογική εμπλοκή για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ΝΔ. « Όταν ο πρωθυπουργός κατέθεσε την σχετική πρόταση όλοι πιστεύαμε ότι θα υπάρχει αρχηγός στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σήμερα τα πράγματα περιπλέκονται αφού έχουμε ένα κόμμα το οποίο δεν μπορεί να προχωρήσει επιτυχώς τις εσωκομματικές του διαδικασίες» έλεγε κορυφαίος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

    Μετρώντας τρεις απώλειες από τον κυβερνητικό σχηματισμό και έχοντας μπροστά του το δύσκολο νομοσχέδιο του ασφαλιστικού ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει ο πρωτοβουλίες πριν αντιμετωπίσει σοβαρότερα προβλήματα.

    Έτσι ανακοίνωσε την πρόθεση του να υπάρξει εθνική συνεννόηση στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό και στην παιδεία μία μόνο μέρα μετά την ψηφοφορία στην Βουλή για τα προαπαιτούμενα  και κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο . Προχώρησε  την σκέψη του και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους κάνει αυτή την πρόταση μιλώντας  σε δυο Κυριακάτικες εφημερίδες  (ΑΥΓΗ και ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ)  βάζοντας έτσι στο τραπέζι και τα θέματα για τα οποία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει εθνική συναίνεση  .

    Η πρόσκληση για συζήτηση αφορά όλα τα κόμματα αφού την συγκεκριμένη στιγμή ο πρωθυπουργός θέλει να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται τους κοινωνικούς κραδασμούς  ευελπιστεί ωστόσο μέσα από αυτή την διαδικασία να ξεκινήσει η προσέγγιση με το ΠΑΣΟΚ και ίσως με την Ένωση Κεντρώων αν και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν γκρίνιες για τυχών συνεργασία με τον Βασίλη Λεβέντη



    ΣΧΟΛΙΑ