210803132145_mononewsLogo_Wh

Όλγα Μπορνόζη

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Capital Link γεννήθηκε στην Ελλάδα.

Η Όλγα Μπορνόζη είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Γενεύης στην Ελβετία με πτυχίο στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες. Συνέχισε τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών (Institute of International Studies -H.E.I.), στη Γενεύη και απέκτησε Μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις.

Προκειμένου να εμβαθύνει στο αντικείμενο, απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα με περαιτέρω εξειδίκευση στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σπουδές, από το Institut d’Etudes Europeennes της Γενεύης. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στην Ελβετία, ως βοηθός του καθηγητή Claude Dupraz, σε ένα project Βιομηχανικού Σχεδιασμού, το οποίο είχαν αναλάβει από κοινού ο καθηγητής Claude Dupraz και η ελληνική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Γενεύη και μετέπειτα εντάχθηκε στη διοίκηση της εταιρίας GIE SA Generale Import-Export SA με κύριο αντικείμενο θέματα υποστήριξης και μάρκετινγκ.

Για μια περίοδο δέκα ετών εργάστηκε στην οικογένεια Λάτση διαχειριζόμενη τις προσωπικές Δημόσιες Σχέσεις της οικογένειας στη Γενεύη. Το 1988 ήρθε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με την LAVIPHARM Α.Ε., στην Αθήνα αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων.

Ενδεικτικά παραδείγματα των Φόρουμ στη διοργάνωση των οποίων συνέβαλε με επιτυχία είναι: η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός για 3 συναπτά έτη 1992, 1993 και 1994 (σημειώνεται ότι το 1992 η Ελλάδα ήταν η χώρα- οικοδεσπότης που διοργάνωσε δεξίωση για τους 5.000 ξένους συμμετέχοντες στο Νταβός).

Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε στην «Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004» ως επικεφαλής του Γραφείου του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η Όλγα Μπορνόζη εντάχθηκε για πρώτη φορά στην Capital Link το 1994. Για δύο χρόνια διηύθυνε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και διοργάνωσε Road Shows, επενδυτικά συνέδρια, παρουσιάσεις και συνέδρια της εταιρείας προωθώντας ελληνικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην αμερικανική επενδυτική αγορά.

Το 1998 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ίδρυσε το γραφείο της Capital Link στην Αθήνα, το οποίο μαζί με το γραφείο της εταιρείας στη Νέα Υόρκη εισήγαγαν την έννοια των Επενδυτικών Σχέσεων και την υιοθέτηση ποιοτικών κριτηρίων και επενδυτικών σχέσεων από τις ελληνικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από το 2000 έως σήμερα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Capital Link. Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και της Χρηματοοικονομικής Επικοινωνίας. (www.capitallink.com).

Η Capital Link, που ιδρύθηκε από τον αδερφό της Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της εταιρείας, είναι επίσης γνωστή για την οργάνωση 17 μεγάλης κλίμακας και υψηλής ποιότητας συνεδρίων και 25 διαδικτυακών webinars, τα περισσότερα από τα οποία επικεντρώνονται στις θαλάσσιες μεταφορές και στα επενδυτικά προϊόντα των ΗΠΑ σε βασικά βιομηχανικά κέντρα, όπως Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Όσλο, Αμβούργο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκιο και Χονγκ Κονγκ. (www.capitallinkforum.com).

Η Capital Link επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην εισαγωγή του προφίλ της ελληνικής ναυτιλίας σε ένα ευρύτερο κοινό παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων επενδυτών, αναλυτών, τραπεζιτών, χρηματοπιστωτών και συμμετεχόντων στον κλάδο.

Η Όλγα και ο αδελφός της Νικόλας Μπορνόζης τιμήθηκαν για τις δραστηριότητες τους με την απονομή του Greek Shipping Lloyds Awards το 2011 και το 2012, καθώς και το 2013 από το Intercontinental Finance Magazine και το AHI-American Hellenic Institute.

Επιστροφή στα άρθρα

Ετικέτες:

Όλγα Μπορνόζη

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: