• Το σχέδιο Σκέρτσου, η τούμπα του Φρέντυ Τράγκα, η Τράπεζα Σερρών, ο Μπάκος και ο Εξάρχου, ποιον δικηγόρο κυνηγάνε οι Αγγελόπουλοι, το post της Βρεττού και ο γάμος του Μελισσανίδη

    «Η διοίκηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας χαρακτηρίζεται από υπερτροφικό ego, τάσεις μεγαλομανίας και αυταρχισμού». Η εξουσία αλλάζει πολλές φορές τους ανθρώπους», λένε με νόημα πηγές.

    image

    Ποιο είναι στο νέο σχέδιο του Σκέρτσου 

    Φαίνεται ότι εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πολύ μακριά και σχεδιάζουν μέτρα για την …επόμενη τετραετία.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σχεδιάζει μία οριζόντια πρωτοβουλία η οποία θα αφορά όλα τα υπουργεία με στόχο να ενισχυθεί η περιφέρεια με έμψυχο δυναμικό.

    Δηλαδή με πάσης φύσεως Δημοσίους Υπαλλήλους – από εκπαιδευτικούς μέχρι γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους,  οι οποίοι σήμερα υπηρετούν στην Αθήνα ή σε άλλα αστικά κέντρα.

    Έχει ζητηθεί λοιπόν από όλα σχεδόν τα υπουργεία να υποβάλλουν προτάσεις με συγκεκριμένα κίνητρα τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν στους ενδιαφερόμενους προκειμένου να δεχθούν να μετατεθούν σε αντίστοιχες υπηρεσίες της επαρχίας.

    Η Κυβέρνηση θέλει να ενισχύει την ελληνική ύπαιθρο (όπως θα λέγαμε και σε άλλες εποχές) καταδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι «βρίσκεται δίπλα στον πολίτη».

    Αν αναρωτηθείτε μήπως είναι λίγο πρόωρη η όλη αυτή προσπάθεια δεν θα σας απαντήσω με την γνωστή παροιμία για την γνωστή προνοητικότητα που επέδειξαν τα παιδιά του Ζεβεδαίου, καθώς νομίζω ότι στην περίσταση ταιριάζει καλύτερα η φράση του Περικλέους «οι καιροί ου μενετοί»  (σε ελεύθερη απόδοση, οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν, πρέπει να δράσουμε).

    Ο Φρέντυ Τράγκας και η “τούμπα”

    Μύθος αποδεικνύεται ότι ο Φρέντυ Τράγκας, αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του Γιώργου Τράγκα.

    Ο WISEMAN  πληροφορήθηκε, από έγκυρη νομική πηγή, ότι ο κατάθεσε αίτημα στο ειρηνοδικείο του Αμαρουσίου ότι αποδέχεται στην κληρονομιά του πατρός του, με το ευεργέτημα της απογραφής.

    Η υπόθεση εκδικάζεται στις 26 Οκτωβρίου στο Ειρηνοδικείο.

    Στις 7 Ιουνίου ο κ. Φρέντυ Τράγκας είχε δηλώσει δια του δικηγόρου του Θέμη Σοφού: « Δεν είχα καμία γνώση και ανάμειξη στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα μου», προχωρώντας σε δήλωση αποποίησης της κληρονομιάς πολλών εκατομμυρίων ευρώ του πατέρα του Γιώργου Τράγκα, μετά την απόφαση της Αρχής κατά του ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος να δεσμεύσει το σύνολο της περιουσίας που κατείχε ο εκλιπών εκδότης και δημοσιογράφος.

    Ο Ζαββός και η κ. Χατζηπέτρου 

    Ένα πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά ο Γιώργος Ζαββός αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

    Ο Ζαββός έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα.

    Στο Μέγαρο Μάξιμου (ΜΜ) είχαν φτάσει αρνητικά μηνύματα για την CEO κ. Αθηνά Χατζηπέτρου καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε παρατηρηθεί μια απραγία από την διοίκηση σε σημείο που η δυσαρέσκεια από το ΜΜ να είναι εμφανής.

    Είναι σαφές ότι υπό τις οδηγίες του πολύπειρου πολιτικού η Αναπτυξιακή τράπεζα θα μπει σε νέα τροχιά εξωστρέφειας.

    Το post της Βρεττού

    Με ένα post στα social media, η τραπεζίτης Ελένη Βρεττού ανακοίνωσε τους λόγους που την ώθησαν να αποδεχτεί την θέση της CEO στην τράπεζα Αττικής.

    Για την ακρίβεια αναφέρει:

    Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα.

    Δε γραφώ συχνά “επαγγελματικά posts”, όμως σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή που αναλαμβάνω το τιμόνι μιας τράπεζας.

    Εάν παιδικό όνειρο που με πάρα πολύ κόπο για πάρα πολλά χρονιά, θυσίες, και δύσκολες αντισυμβατικές επιλογές έγινε πραγματικότητα.

    Δύσκολο εγχείρημα και τεράστια πρόκληση, που ελπίζω όμως να ανταπεξέλθω και να μην απογοητεύσω αυτούς που με εμπιστευτήκαν και τολμήσαν με την επιλογή μου.

    Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όχι μόνο αυτούς όμως που μου ανέθεσαν αυτή την ευθύνη αλλά όλους τους συνάδελφους μου ανεξαρτήτως ιεραρχίας από την HSBC και την Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,26% 3,79 που με έμαθαν τόσα και με διαμορφώσαν ως «τραπεζίτισσα».

    Και για την απίστευτη εκτίμηση και δύναμη που έχω λάβει από πάρα πολλούς συνάδελφους από εκεί διαχρονικά!

    Μεγάλα σχολεία και οι δυο τράπεζες για διαφορετικούς λογούς το καθένα που θα έχουν πάντα εάν ιδιαίτερο σημείο στην καρδιά μου (και μόνο θετικό!) και πάντα σεβασμό!

    Θέλω όμως να πω ιδιαίτερα ευχαριστώ στους συνάδελφους μου από τη LAMDA – που με καλωσόρισαν από την πρώτη στιγμή και που με έκαναν να νιώσω υπερηφάνεια που συνδέθηκα άμεσα έστω και για τόσο λίγο όχι μόνο με το μοναδικό έργο του Ελληνικού αλλά με όλη την εταιρία που -κακά τα ψέματα- μαζί της μεγάλωσα και πάντα θα αγαπώ και θα στηρίζω!

    Και βέβαια τον Οδυσσέα Αθανασίου που όχι μόνο με κατάλαβε αλλά και με στήριξε και με ενθάρρυνε να κυνηγήσω το όνειρο μου, δείχνοντας το χαρακτήρα αληθινού ηγέτη και κυρίως φίλου και συμβούλου στα δύσκολα.

    Κυρίως όμως θέλω να εκφράσω και από εδώ την αγάπη μου για τον άντρα μου που με πίστεψε και με παρακίνησε όσο κανένας άλλος, ακόμη και όταν εγώ λύγισα ή δίστασα.

    Και αυτή είναι η πραγματική τύχη και ευλογία στη ζωή μου…

    Και τώρα επειδή μάλλον θα πήξω άσχημα, προβλέπω το επόμενο post να γίνει σε κανένα χρόνο από σήμερα!  (για αυτό και ήταν μακροσκελές για να είναι χορταστικό!)

    Καλή σχολική χρονιά να έχουμε!

    Η ΤτΕ και τι συμβαίνει με την Κεντρικής Μακεδονίας

    Οι άνθρωποι του wiseman  μέσα στην Tράπεζα της Ελλάδος λένε πως η Διοίκησης ΤτΕ  περιμένει με σχετική αγωνία να διαπιστώσει τις επόμενες ημέρες αν θα γίνει με επιτυχία η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15-20 εκατ. ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας (γνωστή στους κύκλους της Θεσσαλονίκης και ως “Τράπεζα Σερρών”).

    Αυτό συμβαίνει επειδή, εάν δεν πετύχει η αύξηση τότε η ΤτΕ είναι υποχρεωμένη να ανακαλέσει την άδεια και να κλείσει την Τράπεζα.

    Επίσης αυτό συμβαίνει επειδή προ έξι μηνών οι ελεγκτές της Κεντρικής Τράπεζας είχαν βρει σημεία και τέρατα στην μικρή Συνεταιριστική Τράπεζα και ειδοποίησαν αμέσως την Ανεξάρτητη Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

    Οι ελεγκτές … «φρίκαραν» (ας μας επιτραπεί η αδόκιμη έκφραση αλλά αυτό ακριβώς έγινε) διαπιστώνοντας ότι μία μικρή επαρχιακή συνεταιριστική Τράπεζα έδινε και έπαιρνε τεράστια εμβάσματα συναλλασσόμενη με Βούλγαρους και Ρουμάνους επιχειρηματίες.

    «Ξέρεις τις σόι επιχειρηματίες ήταν αυτοί;  Του σχοινιού και του παλουκιού αν μου επιτρέπεις την έκφραση με μπίζνες τουλάχιστον ύποπτες και με πολλές συναλλαγές σε γκρίζους κύκλους του κόσμου και του υποκόσμου της Θεσσαλονίκης.

    Και αν πεις για τις δανειοδοτήσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στις Σέρρες;

    Εκεί να δεις χάος!» μας είπε χαρακτηριστικά έμπειρο στέλεχος της ΤτΕ.

    Οι Μπάκος και Εξάρχου

    Ήδη όπως μαθαίνω η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος έχει πιάσει δουλειά και πολύ σύντομα ο αρμόδιος εισαγγελέας θα στείλει κλητεύσεις σε πολύ κόσμο.

    Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση του θέματος πολύ πιο υγιής και δόκιμη που δεν ξέρουμε τελικά εάν θα καρποφορήσει.

    Μου λένε πως για το μικρό αυτό πιστωτικό ίδρυμα ενδιαφέρεται γνωστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες (πιθανολογείται ότι πρόκειται για τους κ.κ. Μπάκο, Καϋμενάκη και Εξάρχου) εφόσον βέβαια η Τράπεζα βγει καθαρή στο τέλος διότι δεν έχουν καμία όρεξη όπως είναι φυσικό να μπλέξουν χωρίς λόγο.

    Διαπιστωμένο είναι επίσης ότι εφόσον αποφασίσουν να μπουν στην συγκεκριμένη Τράπεζα τότε θα ακολουθήσει τουλάχιστον ένα ξένο Fund, το ORASIS αλλά ενδεχομένως και ένα μικρότερο αλλά πολύ στοχευμένο Fund που εδρεύει στην Φουτζέιρα των Εμιράτων.

    Βλέπετε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο πλαίσιο της στενής φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτύξει με την χώρα μας ενδιαφέρονται σχεδόν για τα πάντα στην Ελλάδα και γι’ αυτό, για πρώτη φορά θα πάρουν επίσημα μέρος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Οι Αγγελόπουλοι στα δικαστήρια

    Όπως είναι γνωστό για την κληρονομιά της μεγάλης περιουσίας του μακαρίτη Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου είχε ξεκινήσει ένα σήριαλ που φαινόταν να μην έχει τέλος.

    Όμως στο φινάλε κέρδισαν τις μάχες τα δύο παιδιά του εκλιπόντος ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος που είναι και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός όπως είναι γνωστό.

    Τραπεζικοί κύκλοι μου μεταφέρουν ότι τα δύο αδέρφια, ψάχνοντας αυτά που νόμιμα κληρονόμησαν διαπίστωσαν ότι πριν από λίγα χρόνια είχαν βάλει εμμέσως χέρι στην περιουσία του πατέρα τους, ένα δικηγορικό γραφείο που «παίζει» μεταξύ άλλων σε Αθήνα και Λονδίνο, ένας συμβολαιογράφος και δυο στελέχη πολύ γνωστής πολυεθνικής ελεγκτικής εταιρίας.

    Φαίνεται πως αυτοί οι τέσσερις είχαν παραπλανήσει τον μακαρίτη και είχαν αποσπάσει διάφορα … ιμάτια με την γνωστή ικανότητά τους να ελίσσονται, να τάζουν δεξιά και αριστερά, να ψεύδονται και ενδεχομένως να πλαστογραφούν.

    Μην εκπλαγείτε εάν σύντομα δείτε κάποια πολύ σοβαρή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση.

    Διότι όπως λένε και οι σοφοί κινέζοι: «δεν μπορείς αιωνίως να τριγυρίζεις στα ευτυχισμένα λιβάδια του Βούδα χωρίς να πληρώσεις κάποτε το τίμημα».

    Στουρνάρας vs Goldman Sachs

    Μην τρομάζετε και  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος   Γιάννης Στουρνάρας δεν θυμήθηκε τα παλιά όταν ήταν πρόεδρος του ΣΟΕ για ν ΄ανοίξει μέτωπο με την Goldman Sachs.

    Παρά ταύτα φαίνεται πλέον καθαρά ότι υπάρχει ένα μέτωπο μεταξύ των μετριοπαθών Κεντρικών Τραπεζιτών του Ευρωσυστήματος  οι οποίοι συνιστούν περιορισμένες και μετρημένες  κινήσεις στο μέτωπο των επιτοκίων, και των υπολοίπων – των επονομαζόμενων γερακιών – που πιέζουν για μεγαλύτερες αυξήσεις.

    Έτσι λοιπόν λίγες ώρες μετά την βαρυσήμαντη παρέμβαση του Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη στο Forum Alpbach (EFA) της Αυστρίας,  με την οποία τάχθηκε υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, η γνωστή Αμερικανική Τράπεζα έκανε «ρελανς» προβλέποντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΚΤ θα “πατήσει γκάζι” τ αυξάνοντας τα επιτόκια της όχι κατά 0,5% αλλά κατά 0,75%.

     Μάλιστα προβλέπει ότι το βασικό επιτόκιο θα πιάσει ταβάνι στο 1,75% .

    Από το πολύ γκάζι – αν τελικώς επιβεβαιωθεί η G.S – ας ελπίσουμε ότι δεν θα …εκτροχιαστεί η ευρωπαϊκή οικονομία,  όπως είχε συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η ΕΚΤ αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις αυξήσεις των επιτοκίων μέσα σε λίγους μήνες.

    Όσο για τους δανειολήπτες, αυτοί είναι που πρέπει να τα βάψουν μαύρα διότι εκτός από την δυσβάστακτη ακρίβεια και τα πάσης φύσεως φορολογικά χαράτσια που δεν έχει προλάβει να εξαλείψει η Κυβέρνηση, θα προστεθεί ένα ακόμη βάρος της δόσης των στεγαστικών δανείων.

    Σύναξη των εφοπλιστών στον Πειραιά

    Προετοιμάζεται ο Πειραιάς για να δεχθεί σε λίγες ημέρες όλο σχεδόν το ναυτιλιακό κεφάλαιο της χώρας.

    Δεν εννοούμε προφανώς το χρηματικό…αλλά το έμψυχο καθώς  πρόκειται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη σύναξη των εφοπλιστών.

    Μιλάμε για την ετήσια συνάντηση των προεδρείων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

    Με τον κίνδυνο να ξεχάσουμε κάποιον, το παρόν αναμένεται να δώσουν οι  κορυφαίοι εφοπλιστές που διαθέτουν πάνω από 5.550 πλοία, όπως: Μελίνα Τραυλού, Αντώνης Λαιμός, Δημήτρης Φαφαλιός, Νικόλαος Βενιάμης, Κωνσταντίνος Καρούσης, Μαρία Αγγελικούση, Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Γιουρούκος, Ιωάννης Δράγνης, Φίλιππος Ευσταθίου, Φραγκίσκος Κανελλάκης, Γιώργος Καραγεωργίου, Ιωάννης Κουμάνταρος, Ιωάννης Κούστας, Στέφανος Λεκανίδης, Γιώργος Σ. Λιβανός, Ιωάννης Λύρας, Ευάγγελος Μαρινάκης, Νικόλαος Μαρτίνος, Μάρκος Νομικός, Γιώργος Οικονόμου, Σεμίραμις Παληού, Αλέξανδρος Παππάς, Ιωάννα Προκοπίου, Φραγκίσκος Σαρακάκης, Μαρία Φραγκίστα, Χαράλαμπος Φαφαλιός, Κωνσταντίνος Καρούσης, Ιωάννης Μ. Λύρας, Νίκος Τσάκος, Γιώργος Ε Εμπειρίκος, Νικόλας Α.Χατζηγιάννης, Αλέξανδρος Χατζηπατέρας, Γιάννης Μ. Χατζηπατέρας, Αντώνης Κανελλάκης, Αλέξανδρος Κ. Κέδρος, Διαμαντής Ι. Λαιμός, Φίλιππος Π.Ν. Λαιμός, Βασίλης Ε.Μαυρολέων, Αντώνης Π.Παληός, Μιχάλης Παπαιωάννου, Μιχάλης Κ.Πατέρας, Σπύρος Μ.Πολέμης, Δημήτρης Φρανκ Σαρακάκης, Ανδρέας Α.Τσαβλίρης.

    Το κλίμα μέσα στο οποίο θα γίνει η συνάντηση είναι αμφίσημο διότι οι  Έλληνες εφοπλιστές διανύουν μια περίοδο ιδιαίτερης ευνοϊκής οικονομικής συγκυρίας.

    Οι πολεμικές συρράξεις στην Ουκρανία έχουν εκτινάξει τους ναύλους στα δεξαμενόπλοια και στα πλοία LNG.

    Τα κέρδη μόνο των ναυτιλιακών εισηγμένων εταιρειών ελληνικών συμφερόντων προσεγγίζουν το 1 δισ. δολάρια. Από την αρχή του έτους έχουν αγοράσει 188 πλοία, έχουν πουλήσει 160 πλοία, έχουν παραγγείλει στα ναυπηγεία 133 πλοία και έχουν διαλύσει 16 πλοία.

    Ο τζίρος μόνο από τις αγοραπωλησίες πλοίων υπερβαίνουν τα 7,6 δισ. δολάρια.

    Ταυτοχρόνως όμως η οι Έλληνες εφοπλιστές, δέχονται  επιθέσεις από ξένα κέντρα ότι μεταφέρουν ρωσικά φορτία, χωρίς να μπορούν οι ξένοι οικονομικοί παράγοντες και αρθρογράφοι να στοιχειοθετήσουν ότι παρανομούν οι “Γκρικς” για αυτές τους τις μεταφορές.

    Σε καθεστώς fast track μπήκε η «νέα Μύκονος» στην Κρήτη

    Το πράσινο φως για να ξεκινήσει, πήρε  η  τουριστική επένδυση του Ομίλου Λεπτού, Costa Nopia στον κόλπο της Κισσάμου στα Χανιά, μετά την ένταξη της σε καθεστώς fast track.

    Eίχε προηγηθεί η έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

    Η επένδυση υπολογίζεται να αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ  και έχει ήδη ενταχθεί στο καθεστώς fast track των στρατηγικών επενδύσεων.

    Το συγκεκριμένο project έχει ήδη ενταχθεί από το 2019 στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, αφορά στη δημιουργία δύο ξενοδοχειακών μονάδων δυναμικότητας περίπου 100 κλινών συνολικά.

    Επίσης προβλέπεται η δημιουργία δεκατριών γειτονιών με περίπου 830 κατοικίες, καθώς η κατασκευή ενός μικρού γηπέδου γκόλφ.

     

    Οι νέες δουλειές του Εμίρη

    Μια μεγάλη συμφωνία υπέγραψε χθες ο επικεφαλής των επιχειρηματικών δάνειων της ALPHA Bank Γιάννης Εμίρης με τα HELPE DIGITAL για τη χρηματοδότηση του  προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΛΠΕ 1,11% 8,23με τη συμμετοχή του  Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

    Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της έκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους €33,4  εκατ., διάρκειας 15 ετών, με τη συμμετοχή του ΤΑΑ και της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,25% 1,58 , και θα καλύπτει το 80% του  επενδυτικού προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού.

    Ο γάμος Μελλισανίδη-Κωνσταντινίδου

    Τις επόμενες ημέρες σε ένα από τα ωραιότερα αρχοντικά  της Αττικής που βρίσκεται σε μια πευκόφυτη έκταση 20 στρεμμάτων, πραγματοποιείται ο γάμος του εφοπλιστή Γιώργου Μελλισανίδη με την Σίσσυ Κωνσταντινίδου.

    Η κατοικία βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη και παλιότερα ανήκε στην Ντόντα Βορίδη- Γουλανδρή.

    Ο νεαρός εφοπλιστής είναι ιδιοκτήτης της Aegean Shipping Management που διαθέτει 15 πλοία.

    Τα 15 σύγχρονα πλοία του είναι φιλικά προς το περιβάλλον, κάτι που φαίνεται από τα ονόματα των πλοίων, που το πρώτο συνθετικό τους είναι Green.

    Η Σίσσυ Κωνσταντινίδου είναι κόρη του γιατρού Ντίνου Κωνσταντινίδη.

    Έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές σπουδές  στην φαρμακευτική και εργάζεται ως Κλινικός Φαρμακοποιός στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

    Ο πατέρας της νύφης είναι Διευθυντής του Τμήματος Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Ογκολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και η μητέρα της Μαριλένα, αναπληρώτρια  καθηγήτρια στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η αγορά της μυθικής κατοικίας

    Όταν ο Δημήτρης Μελλισανίδης, πατέρας του Γιώργου Μελλισανίδη,  προσέγγισε το 2009 την Ντόντα Βορίδη- Γουλανδρή προκειμένου να αγοράσει την περίφημη εξοχική κατοικία της στο Πόρτο-Ράφτη (πάνω από την περίφημη «Ερωτοσπηλιά»), συνάντησε αρχικά τουλάχιστον τις αντιρρήσεις της.

    «Δεν θέλω να το πουλήσω, θέλω να μένω σε αυτό το σπίτι» φέρεται να του είπε και ο κ. Μελισσανίδης την μετάπεισε με το επιχείρημα ότι θα μπορούσε να έρχεται όποτε το επιθυμεί μαζί με τον σύζυγό της.

    Το μόνο που της ζήτησε ήταν να αγοράσει το σπίτι μαζί με όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα σε αυτό πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα, κάτι που έγινε δεκτό από την πλευρά της κοσμικής κυρίας, μετά από συζητήσεις μέσα σε πολύ καλό κλίμα με τον εφοπλιστή.

    Το άλλο πρόβλημα που προέκυψε ήταν η εμπλοκή του κ. Βίκτωρα Ρέστη ο οποίος θέλησε να αποκτήσει και αυτός το ονειρικό σπίτι της Βορίδη- Γουλανδρή, έκανε όμως πίσω σύμφωνα με πληροφορίες μετά από την συνομιλία που είχε με τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη.

    Ο τελευταίος φέρεται να του είπε ότι σε αυτό το σπίτι θέλει να παντρέψει τον γιο του όταν έρθει εκείνη η ώρα και μετά από μια φιλική συνεννόηση, ο κ. Ρέστης απεσύρθη από την διεκδίκηση της βίλας.

    Τότε έγινε γνωστό ότι το τίμημα που καταβλήθηκε για την αγορά της εξοχικής κατοικίας του Ευτύχιου Βορίδη και της συζύγου του Ντόντας Γουλανδρή ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του ζευγαριού.

    Ο παράδεισος των είκοσι στρεμμάτων

    Το αρχοντικό βρίσκεται σε μια πευκόφυτη έκταση 20 στρεμμάτων.

    Το κυρίως κτίριο διαθέτει μεγάλους χώρους υποδοχής, κουζίνα, διαμερίσματα των ιδιοκτητών, ξενώνες, δωμάτια προσωπικού, γήπεδο τένις, αποθήκες, κλειστό γκαράζ, μεγάλα μπαλκόνια και αυλή.

    Εκτός από αυτό υπάρχει ανεξάρτητη οικία η οποία βρίσκεται δίπλα στην εξωτερική πισίνα, όπου ήταν και το πρώτο σπίτι που έμεινε η οικογένεια της Ντόντα Γουλανδρή πριν χτιστεί η κύρια κατοικία.

    Το ιστορικό εξοχικό έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και για τους εκπληκτικούς κήπους του, οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ασύλληπτης ομορφιάς..

    Το εξοχικό χτίστηκε στα μέσα του 1973.

    Στη βίλα του ζεύγους Βορίδη όπου πέρασαν εκεί τις καλοκαιρινές τους διακοπές για περισσότερα από 30 χρόνια, γινόταν κάθε χρόνο ένα μυθικό ένα πάρτι στο οποίο συγκεντρώνονταν 120 με 140 άτομα όλα μέλη της κοσμικής Αθήνας αλλά και άνθρωποι από το διεθνές jet set.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.