• Το καψόνι στον Τσίπρα, χοντρό παρασκήνιο στο Θριάσιο Πεδίο, γιατί απέλυσε ο Διαμαντίδης μια υπάλληλό του στον ανελκυστήρα και το νέο πρόσωπο της Εθνικής Τράπεζας

    Θα υπάρξει συνέχεια στην χθεσινοβραδινή έκπληξη της διοίκησης της Εθνικής, η οποία «ξαφνικά» αποφάσισε να σβήσει όλες τις ζημιές  του παρελθόντος με μία κίνηση

    The Wiseman
    image
    The Wiseman

    Το Μαξίμου έκανε καψόνι στην Κουμουνδούρου

    Έσπευσε ο Αλέξης να προαναγγείλει την τηλεοπτική απάντηση που θα έδινε στα «μη μέτρα» της «ανήμπορης κυβέρνησης».

    Το Μέγαρο Μαξίμου συντήρησε επίτηδες τον μύθο της μη λήψης πρόσθετων μέτρων και ταυτόχρονα κράτησε μυστική όσο ήταν δυνατό την ώρα μετάδοσης του τηλεοπτικού μηνύματος.

    Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την ευκαιρία της prime time τηλεοπτικής απάντησης αλλά κυρίως έχασε τα επιχειρήματά του, αφού και lockdown για τους ανεμβολίαστους ανακοινώθηκε αλλά και υποχρεωτικό rapid test στις Εκκλησίες.

    Ο Τσίπρας περιορίστηκε στις γνωστές γενικόλογες αντιρρήσεις χωρίς συγκεκριμένη πρόταση.

    Ο Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη, αυστηροποίησε τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους και κέρδισε τις εντυπώσεις.

    Τώρα το μόνο που μένει είναι μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια: Να κερδίσει και τον κορονοϊό…

     

    Η Εθνική Τράπεζα πήρε τη σκυτάλη από τη Eurobank

    Θα υπάρξει συνέχεια στην χθεσινοβραδινή έκπληξη της διοίκησης της Εθνικής, η οποία «ξαφνικά» αποφάσισε να σβήσει όλες τις ζημιές του παρελθόντος με μία κίνηση, να απομειώσει κατά τα 75% το μετοχικό της κεφάλαιο χωρίς να μειώσει τον αριθμό των μετοχών.

    Όλα αυτά μία βδομάδα προτού ανακοινώσει τη δεύτερη έκπληξη, δηλαδή τις μικρότερες των προβλέψεων ζημιές από την τιτλοποίηση του Frontier που σημαίνει ότι η κερδοφορία 9μήνου μπορεί να αγγίξει και τα 800 εκατ. ευρώ.

    Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, η Εθνική έχασε το φορολογικό πλεονέκτημα αλλά κέρδισε το δικαίωμα διανομής μερίσματος. Με την κερδοφορία του 9μήνου βελτιώνει θεαματικά την εξάρτηση της από την αναβαλλόμενη φορολογία (DTC).

    Με απλά λόγια: Η Εθνική πήγε στο γυμναστήριο, έφτιαξε το κορμί της, πήγε στα ινστιτούτα καλλονής και τώρα κλείνει πονηρά το μάτι στους long only επενδυτές, σαν κι αυτούς που μπήκαν στη ΔΕΗ, οι οποίοι θα θελήσουν να αγοράσουν μετοχές από μια υγιή τράπεζα που διανέμει μερίσματα.

    Τι άλλο θέλετε να σας πω;

     

    Οι ανακοινώσεις Πειραιώς και Attica Bank

    Σε αντίθεση με την Εθνική Τράπεζα, οι τιτλοποιήσεις Sunrise και Sunshine της Τράπεζας Πειραιώς κόστισαν κάπως ακριβά στον ισολογισμό της (περίπου 700 εκατ. ευρώ).

    Σήμερα στις 10:30, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα ανακοινώσει όχι μόνον τα αποτελέσματα 9μήνου αλλά και μία «ευχάριστη έκπληξη».

    Στις 2 το μεσημέρι η διοίκηση θα συναντηθεί με τους αναλυτές για περισσότερες εξηγήσεις.

    Την ίδια ώρα στην οδό Πανεπιστημίου, η διοίκηση του ΤΧΣ θα συνεδριάζει για να πάρει την πιο κρίσιμη απόφαση, για το μέλλον της Attica Bank: To ΤΧΣ θα επιλέξει με ποιον ιδιώτη επενδυτή θα ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίων των 240 εκατ. ευρώ, στην Attica.

    To ΤΧΣ διαλέγει τον γαμπρό και λίγο πιο κάτω ο… πεθερός (η Τράπεζα της Ελλάδος) περιμένει με αγωνία….

     

    Οι μυστικές αποστολές της Δήμητρας Κρούσκα της Εθνικής

    Στην οδό Αιόλου την αποκαλούν «πράκτορα 007».

    Είναι η νέα Διευθύντρια του Investment Banking της Εθνικής (αναβαθμίστηκε στην θέση αυτή  τον Σεπτέμβριο ) , είναι η στενότερη συνεργάτις του Βασίλη Καραμούζη, είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει με επιτυχία την Εθνική Τράπεζα στα μεγαλύτερα επενδυτικά projects της εποχής μας (ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, χρηματοδότηση της Εγνατίας Οδού).

    H κ. Κρούσκα τα τελευταία 7 χρόνια ήταν

    Η χαμηλών τόνων αλλά υψηλών αποδόσεων Δήμητρα Κρούσκα, με σπουδές Μαθηματικών στην Πάτρα αλλά και Business Mathematics στο Warwick Business School, έχει καταφέρει όχι μόνο να φέρνει δουλειές αλλά κυρίως να φέρνει φρέσκιες ιδέες στην αρχαιότερη τράπεζα της χώρας.

    Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Εθνικής στηρίζεται και στη δουλειά της Δήμητρας Κρούσκα…

    Δήμητρα Κρούσκα, Head of Investment Banking at National Bank of Greece

     

    Ο άγριος πόλεμος στο Θριάσιο Πεδίο

    Να ξεκινήσουμε από την είδηση. Αυτή τη φορά ο διαγωνισμός για το Θριάσιο Πεδίο πρέπει να πετύχει. Γι’ αυτό αυτή τη φορά, τον διαγωνισμό ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο Κώστας Καραμανλής και το Υπουργείο Υποδομών και όχι ο ιδιοκτήτης ΟΣΕ.

    Με όλα όσα συμβαίνουν αυτή την εποχή στο Λιμάνι του Πειραιά η σημασία του Θριάσιου Πεδίου ΙΙ με τα 1.450 στρέμματα, τον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, τον Σταθμό Διαλογής, τους χώρους εναπόθεσης φορτίων, τους χώρους τελωνείου και γραφείων, καθώς και τους πρόσθετους χώρους αποθήκευσης (οι μεγαλύτερες αποθήκες της Ευρώπης) έχει εκτοξευθεί.

    Το πρόβλημα του Θριασίου Πεδίου βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν έχει διπλή αλλά μονή σιδηροδρομική γραμμή και δεν συνδέεται με τη Βόρειο Ελλάδα ώστε να καταστεί σημαντικό διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

    Ο ανίκανος ΟΣΕ δεν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά έργα υποδομής και γι’ αυτό στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2019 ενώ εμφανίστηκαν σοβαροί επενδυτές, δεν κατέθεσαν οικονομική προσφορά αφού για τα επόμενα 5 χρόνια το έργο θα είναι ζημιογόνο. Γι’ αυτό τώρα παρεμβαίνει το Υπουργείο Υποδομών το οποίo ξέρει και μπορεί να προσδώσει αξία σ’ αυτό το αναξιοποίητο περιουσιακό στοιχείο.

    Έχει μεγάλη σημασία το πως θα δομηθεί αυτή τη φορά ο διαγωνισμός και ποιες επιχειρηματικές συμφωνίες θα χτιστούν σ’ αυτή την διεκδίκηση. Την προηγούμενη φορά οι διεκδικητές ήταν τα σοβαρότερα ονόματα στον χώρο. Εμφανίστηκε η κοινοπραξία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Sarmed, η Piraeus Europe Asia Rail Logistica LTD που συνδέεται με την Cosco, η κοινοπραξία Damco Energy (θυγατρική του Ομίλου Κοπελούζου)-Foodlink και η κοινοπραξία ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ-Goldair Cargo.

    Ουδείς όμως μπορούσε να δώσει τίμημα έστω κι 1 ευρώ γιατί τότε δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις.

    Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

    Τόσο στην Οικονομία της χώρας όσο και στις υποδομές που θα δημιουργηθούν. Γι’ αυτό λοιπόν αυτή τη φορά θα υπάρξει συνωστισμός, αλληλοσπαραγμός και ισχυρές συμμαχίες…

     

    Όταν ο Διαμαντής Διαμαντίδης απέλυσε μια κομψή υπάλληλο του στο ασανσέρ…

    Έχετε διαβάσει κι έχετε ακούσει πολλά για τον «ψυχρό εφοπλιστή» Διαμαντή Διαμαντίδη που εκτός από καράβια έχει επενδύσει και στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ αλλά έβαλε και μισό δισεκατομμύριο Ευρώ στην Αττική Ριβιέρα, για να χτίσει 6 υπερπολυτελή συγκροτήματα κατοικιών δίπλα στον Αστέρα και άλλα τόσα για χτίσει στην Ίο, στην Τζια, στο Πόρτο Χέλι, στο Λαγονήσι, στο Πόρτο Ράφτη.

    Όλοι συμφωνούν ότι ο Διαμαντής Διαμαντίδης είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας από τη φύση του επιθετικός κι απόλυτος.

    Όπως συνέβη κι εκείνη την ημέρα που συνάντησε μέσα στον ανελκυστήρα, στα γραφεία του ομίλου, μια νεαρή, όμορφη, κομψή δεσποινίδα.

    Ο εφοπλιστής διέκρινε ότι τα ρούχα και τα αξεσουάρ του νεαρού κοριτσιού ήταν ακριβά.

    «Φοράτε και Rollex…» της είπε κάπως απότομα.

    «Μάλιστα, μου αρέσουν» του απάντησε εκείνη μάλλον φοβισμένη…

    «Εργάζεστε σε μας;» την ξαναρώτησε.

    «Μάλιστα».

    «Με αυτά τα ρούχα και τα αξεσουάρ μάλλον δεν χρειάζεστε εργασία» της ξέκοψε αυστηρά.

    Μόλις μπήκε στο γραφείο του έδωσε εντολή για την απόλυσή της…

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.