• Για κακούργημα στον ανακριτή ο Δρ. Κούστας, τα χαλασμένα κινέζικα λεωφορεία και τα αμερικανάκια της Πετρόπουλος, ο σπαγγέτι τραπεζίτης και η αγωγή των Λιβανέζων της Μυκόνου

    Για τις δικαστικές περιπέτειες των πλούσιων Λιβανέζων, που διεκδικούν χρήματα που είχαν δώσει για τη μίσθωση πολυτελούς βίλας στη περιοχή Παράγκα στην Μύκονο στο τέλος του 2019, έχετε ενημερωθεί ήδη από τον Wiseman…

    image

    Το κακούργημα, ο ανακριτής και ο Δρ. Κούστας

    Τα φώτα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας DANAOS στον Πειραιά, δεν έσβησαν καθόλου όλη την προηγούμενη εβδομάδα… και όχι πάντως θρηνώντας το δράμα του Μεγαλοδύναμου και περιμένοντας την Ανάσταση…

    Δικηγόροι, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι από Ελλάδα και Αμερική προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά που τους άναψε ο 6ος Τακτικός Ανακριτής, καλώντας… Πασχαλιάτικα τον Δρ. Γιάννη Κούστα, μετά από 4 χρόνια ανάκρισης, σε απολογία για το κακούργημα της απάτης σε βάρος της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννικοπούλου.

    Όλα ξεκίνησαν από μια α(κατά)νόητη αναφορά του ισχυρού άνδρα της ναυτιλίας στα δικαστήρια κατά της πρώην συζύγου του Σοφίας, με την οποία, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ο Dr. υποστήριζε σε σχέση με τα 20εκ. δολάρια που είχε από χρόνια καταθέσει σε λογαριασμό εταιρίας της Σοφίας:

    «Τότε συνειδητοποίησα τι είχα κάνει.

    Είχα δώσει στην εναγομένη τα όπλα για να με πολεμήσει.

    Της είχα δώσει σπίτια και το δικαίωμα να κινεί χρήματα αρκετά για να ζει πολυτελώς δια βίου, χωρίς να με έχει την παραμικρή ανάγκη…

    Αφού πλέον συνειδητοποίησα ότι δεν υπήρχε πλέον σωτηρία για τον γάμο μας… προσπάθησα να βρω τρόπο για να άρω την εξουσιοδότηση της εναγομένης να κινεί τον λογαριασμό αυτό.

    Η ευκαιρία μου δόθηκε με αφορμή την επικείμενη τότε υπογραφή διμερούς σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για την άρση του τραπεζικού απορρήτου.

    Η αναγόμενη, θορυβηθείσα ότι δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευση των χρημάτων αυτών, πείστηκε να επιστραφούν τα χρήματα όπως και έγινε».

    Μετά απ’ αυτό, η Σοφία Γιαννικοπούλου του έκανε μήνυση, υποστηρίζοντας ότι με τα λεγόμενά του ο DR.

    ομολογούσε ότι όταν αποφάσισε να τη χωρίσει έψαξε να βρει τρόπο να πάρει τα χρήματα που της είχε δώσει για να της στερήσει τα μέσα να τον πολεμήσει δικαστικά, λέγοντάς της ψέματα ότι τα λεφτά αυτά κινδύνευαν από την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας και ότι, αν τα έβρισκε η εφορία, θα πήγαιναν στη φυλακή, προκειμένου να την πείσει να τα στείλει στους λογαριασμούς της DANAOS.

    Αντίθετα, ο Δρ. υποστήριξε ότι τα λεφτά αυτά προορίζονταν όχι για την ίδια, αλλά για να φτιαχτεί ένα trust υπέρ των κοριτσιών τους ( Αμαλίας και Δανάης) μετά τον θάνατό του και επειδή δεν εμπιστευόταν πια τη Σοφία προσπάθησε να βρει τρόπο να της τα πάρει.

    Δυστυχώς, όμως, για τον Δρ., αφού πήρε τα χρήματα από τη Σοφία, λίγους μήνες πριν φύγει από το σπίτι του για να ζήσει με τον τότε έρωτα της ζωής του, μοντέλο εκ Τσεχίας ονόματι Bulova, τελικά ο Δρ. ούτε trust εκανε, αλλα και ούτε έχει ξαναμιλήσει με τις κόρες του εδώ και 5 χρόνια…

    Έτσι ο Δρ. δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον Εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα, αλλά ούτε και τον Ανακριτή, που απήγγειλε σε βάρος του την κακουργηματική κατηγορία…

    Μπορεί βέβαια ο John Coustas να απέφυγε προς το παρόν τα χειρότερα και μετά την απολογία του να έφυγε για το σπίτι του, αλλά, απ’ ότι υποψιάζομαι, δεν αποκλείεται να τρίζει ήδη η θέση του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της εισηγημένης στο Nasdaq DANAOS για λόγους fit & proper…

    Μακάρι να διαψευστώ, μέρες που είναι…

    Πάντως και η μετοχή της DANAOS  CORP έχει σημειώσει μεγάλες απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο οποίο είναι εισηγμένη.

    Στις αρχές Απριλίου ήταν στα 104 δολάρια ενώ χθες διαπραγματευόταν στα 86,44 δολάρια, με πτώση 4,22%.

    Οι Αμερικανοί επενδυτές, όταν ακούν ανακριτές, ποινικές διώξεις κλπ. εφαρμόζουν το εξής: “πρώτα πουλάνε και μετά ρωτάνε”.

    O Μπάφετ, τα χαλασμένα λεωφορεία και ο Πάμπλο Εσκομπάρ 

    Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι γνωστός στον πλανήτη, αλλά και στην Ελλάδα, από την απόδοση των επενδύσεών του.

    Ουδείς όμως δεν περίμενε να ακουστεί το όνομά του σε ενημέρωση προς αναλυτές ελληνικής εταιρείας.

    Στην ενημέρωση λοιπόν των αναλυτών της Πέτρος Πετρόπουλος έγινε γνωστό ότι η εταιρεία με την οποία η εισηγμένη συνεργάζεται για τον διαγωνισμό των ηλεκτρικών λεωφορείων του Ελληνικού Υπουργείου Μεταφορών, η Build you Dreams ή ΒYD έχει βασικό μέτοχο τον διεθνή γκουρού των αγορών με ποσοστό άνω του 10%.

    Η Ολλανδία  και η Ιρλανδία είναι μερικές από τις χώρες που έχουν ήδη προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία BYD, ενώ εκτός Ευρώπης  και η Κολομβία, προχώρησε σε μαζική παραγγελία 1.000 ηλεκτρικών λεωφορείων για την Μπογκοτά.

    Η Κολομβία η χώρα του Πάμπλο Εσκομπάρ.

    Δεν θέλω να θίξω τις διαδικασίες της κυβέρνησης της Κολομβίας αλλά πρόκειται για μια  χώρα που οι αξιοκρατικές διαδικασίες είναι στα τάρταρα.

    Η εταιρεία που συνεργάζεται η Πετρόπουλος  έχει μονάδες παραγωγής στην Ευρώπη και σύντομα αναμένεται να επεκταθεί σε φορτηγά και vans.

    Ας επανέλθουμε όμως στην ενημέρωση των στελεχών της εισηγμένης στο Ελληνικο Χρηματιστήριο Πετρος Πετρόπουλος, στους αναλυτές.

    Αυτό που δεν είπαν οι «έξυπνοι» της Πετρόπουλος  στους αναλυτές (νομίζοντας ότι είναι Αμερικανάκια και κορόιδα) , είναι ότι τα λεωφορεία της BYD έχουν τεράστια προβλήματα,  όπως έχει αναδείξει το mononews.gr σε συνεχόμενα ρεπορτάζ για την Build Yours Dreams (BYD) ήδη από τις αρχές του 2022.

    Τα χαλασμένα κινέζικα λεωφορεία έχουν αγοραστεί από μεγάλη εταιρεία στην Ολλανδία και έχουν τεράστια θέματα.

    Χαλάνε συνεχώς, στρίβουν χωρίς λόγο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει τρόμο στους οδηγούς.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews.gr στις 12 Ιανουαρίου του 2022, ο  διευθυντής του μεγαλύτερου σωματείου εργαζομένων της Ολλανδίας (FNV), Marijn van der Gaag είχε επισημάνει στο ολλανδικό PV Magazine: «Κάθε πρωί που οι οδηγοί ξεκινούν τα δρομολόγιά τους τρομοκρατούνται στην ιδέα του τι θα έχει πάλι χαλάσει».

    Τώρα όσον αφορά στον ελληνικό διαγωνισμό του Υπουργείου Μεταφορών, στις επόμενες δεκαπέντε μέρες πιθανότατα εκτιμάται, ότι θα υπάρξουν νεότερα σχετικά με τα ηλεκτρικά λεωφορεία, όπου η εισηγμένη Πέτρος Πετρόπουλος έχει καταθέσει προσφορά και εκεί θα φανεί αν η συνεργασία με την BYD απέδωσε τα αναμενόμενα.

    Ο τραπεζίτης και ποιοι θέλουν να τον κάνουν σπαγγέτι  

    Όπως θυμόμαστε όλοι, κάποτε υπήρχε στην κυβέρνηση θέση υφυπουργού Χρηματοπιστωτικού Τομέα στο υπουργείο Οικονομικών.

    Ο τότε καθήμενος επί του χαρτοφυλακίου Γιώργος Ζαββός ξύπνησε ένα πρωί εκεί στα τέλη Αυγούστου πέρυσι και έμαθε από την τηλεόραση (ναι, αυτή είναι η δύναμη της πληροφόρησης!), ότι το υφυπουργείο του έχει πλήρως καταργηθεί και ο  ίδιος ήταν αναγκασμένος να πάει να μαζέψει τα μολύβια του και να αποχωρήσει. Λεπτομέρεια: ουδείς τον είχε προϊδεάσει ως τότε για οτιδήποτε.

    Τα αντίστοιχα καθήκοντα ανέλαβε  ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

    Η αγορά τότε, είχε θεωρήσει έκπληξη την κατάργηση της θέσης του κ. Ζαββού, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με το έργο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και είχε «τρέξει» τις αντίστοιχες διαβουλεύσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ηρακλής ΙΙ).

    Να θυμίσουμε πως  ο κ. Ζαββός είχε διαφωνήσει με  την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΤΕ 0,28% 7,07 , που προέκρινε τη λύση της μεταφοράς των NPLs σε μία bad bank.

    Το ακόμη πιο σημαντικό όμως είναι πως είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση  με κορυφαίους παράγοντες του συστημικού τραπεζικού συστήματος για το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και των ελέγχων σε βάθος που ο ίδιος προετοίμαζε.

    Οι έλεγχοι θα είχαν ως στόχο συγκεκριμένες καταγγελίες, με ονόματα και διευθύνσεις για ‘θαλασσοδάνεια’ και ‘βαριά ύποπτες’ (ΣΣ έτσι τις ονόμαζαν τότε, εμείς δηλώνουμε αθώοι του χαρακτηρισμού τούτου) συναλλαγές γύρω από τα δάνεια.

    Τότε ήταν που προχώρησε στην  ψήφιση της δεύτερης φάσης του προγράμματος «Ηρακλής», την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια και να φτάσουν σε μονοψήφιο αριθμό με στόχο να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία».

    Το αποτέλεσμα είναι γνωστό με τη …στρατηγική απόφαση που υλοποιήθηκε: ποιός ‘καταργήθηκε’ τότε σχεδόν κοιμώμενος και ποιοι παραμένουν ακόμη στις συστημικές, με παχυλούς μισθούς μάλιστα.

    Τώρα, γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά;

    Διότι ο wiseman θέλει να σας πληροφορήσει ευσεβάστως πως έχουμε και …άλλο κρούσμα μέσα στην κυβέρνηση, με σφοδρή κριτική σε επώνυμους των συστημικών τραπεζών αλλά και με πολύ σκληρές κουβέντες εναντίον τους.

    «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τροχοπέδη στην ανάπτυξη!

    Δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες, τους πολίτες, όσο αυτοί μας βάζουν τρικλοποδιές και κάνουν τα δικά τους» φέρεται να είπε ο συγκεκριμένος χαροφυλακιούχος.

    Τι θα κάνουν 1-2 συστημικοί μόλις μάθουν τα καθέκαστα; Μα …θα σκυλιάσουν εναντίον του!

    Βέβαια αυτός είναι πιο σκληρός από τον κ. Ζαββό, έχει πολλά χρόνια τη σχέση του με τα ‘ψηλά πατώματα’ και ας μην έχει σχετικές αρμοδιότητες, οπότε μάλλον θα αντέξει. Φαίνεται πάντως πως θα αντέξουν και οι απέναντι.

    «Ήταν σκληρός και τον λέγαν Τρινιτά» όπως ήταν ο τίτλος ενός παλιού γουέστερν-σπαγγέτι παρωδία, με Μπάντ Σπένσερ και Τέρενς Χίλλ.

    Άγνωστο ακόμη  ποιος θα καταντήσει …σπαγγέτι να τον φάνε…

     

    H αγωγή των Λιβανέζων για την υπόθεση της Μυκόνου 

    Για τις δικαστικές περιπέτειες των πλούσιων Λιβανέζων, που διεκδικούν χρήματα που είχαν δώσει για τη μίσθωση πολυτελούς βίλας στη περιοχή Παράγκα στην Μύκονο στο τέλος του 2019, έχετε ενημερωθεί ήδη από τον WISEMAN. Προκειται για δυο αδέλφια που υποστηρίζουν οτι εξαπατήθηκαν,

    Δυστυχώς για εκείνους, όπως αναφέρεται στην αγωγή που έχει κατατεθεί , το ποσό των 40.000 ευρώ, δεν το έδωσαν στον ιδιοκτήτη της βίλας, αλλά σε κοσμικό μεσάζοντα, που διαθέτει  επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών κατοικιών (real estate).

    Το site της εταιρείας του μάλιστα θεωρείται «υπερπαραγωγή».

    Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την αγωγή «για τον κ. Χρήστο και την φίλη του το μικρό όνομα της οποίας είναι Μικαέλλα».

    Στην αγωγή τους, που δημοσιεύει σημερα το mononews.gr,  περιγράφουν τη γνωριμία της με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και την σύντροφο του που διατηρούν «επιχείρηση» στο Νησί των Ανέμων.

    Σύμφωνα με την αγωγή, “ο ιδιοκτήτης της βίλας ουδέποτε εισέπραξε τα χρήματα, αλλά και το τα αδέλφια έμειναν χωρίς βίλα, αφού οι μεσάζοντες φέρονται να είπαν στο μεν ιδιοκτήτη ότι ακυρώνουν τη μίσθωση (λόγω covid μιας και αφορούσε το καλοκαίρι του 2020) και στους μισθωτές, ότι ο ιδιοκτήτης δεν τους παρέδωσε τη βίλα!”

    Περίπου ένα χρόνο αργότερα, μετά από αρκετή προσπάθεια, κι αφού αποκαλύφθηκε από τους θιγόμενους ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε πάρει ούτε ευρώ, οι μεσάζοντες αποδέχθηκαν να επιστρέψουν αντί για το ποσό των 40.000 ευρώ, μόνο τα  35.000 ευρώ, στους πελάτες τους, αλλά και πάλι δεν τήρησαν την υπόσχεση τους, με αποτέλεσμα να κατατεθεί η αγωγή.

    Τώρα, φέρονται να λένε ότι “και να βγει η απόφαση, δεν πάρουν τίποτα οι θιγόμενοι, διότι χρήματα στην ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς δεν υπάρχουν, παρά μόνο σε… offshore!”

    Αξίζει να επισημανθεί ότι οι συγκεκριμένοι «luxury» μεσίτες , εξακολουθούν να ασκούν κανονικά τη δραστηριότητα τους!

    Επίσης σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα του ereportaz ο κ. Χρήστος Π…… φέρεται να είχε συλληφθεί καθώς ήταν ο διοργανωτής πάρτι, που έγινε εν μέσω καραντίνας, στην Μύκονο τον Αύγουστο του 2020.

    Διαβάστε παρακάτω την αγωγή των Λιβανέζων υπηκόων

    Μύκονος
    Η αγωγή της νομικής φίρμας Ν. Αγαπηνός & Συνεργάτες
    Μύκονος Αγαπηνός Νίκος
    Η αγωγή της νομικής φίρμας Ν. Αγαπηνός & Συνεργάτες
    Μύκονος Αγαπηνός Νίκος
    Η αγωγή της νομικής φίρμας Ν. Αγαπηνός & Συνεργάτες
    Μύκονος Αγαπηνός Νίκος
    Η αγωγή της νομικής φίρμας Ν. Αγαπηνός & Συνεργάτες
    Μύκονος Αγαπηνός Νίκος
    Η αγωγή της νομικής φίρμας Ν. Αγαπηνός & Συνεργάτες

     

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.