• Η ώρα του εισαγγελέα για τα Πλαστικά Θράκης, ποιον αποκαλούν Χαλιορούτσο στα social media, ο πρωταθλητής Μεγάλου και ο Bulgari στην Αθήνα

    The Wiseman

    Οι πολιτικοί, οι φιλενάδες και τα καρφώματα στην Αρχή για το Ξέπλυμα, o πιεσμένος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ και ο Σκρέκας και η σύγκρουση Χατζηδάκη-Τσίπρα

    • The Wiseman

    Ο Βουρλιώτης και τα κουτσομπολιά

    Απολαυστικός ήταν ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε προσκληθεί για να μιλήσει για τα πεπραγμένα της Ανεξάρτητης Αρχής.

    Ήταν ειλικρινής, άμεσος και έδειξε ότι ξέρει άριστα τα θέματα.

    Απέδειξε ότι είναι μακράν ο πιο κατηρτισμένος που έχει περάσει από την Αρχή για το Ξέπλυμα.

    Αρχικά αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης της Αρχής, το οργανόγραμμα της οποίας προβλέπει 92 θέσεις, ωστόσο μόλις οι 45 εξ αυτών είναι καλυμμένες.

    Στη βάση αυτή, πρότεινε να θεσπιστεί ένας πυρήνας μόνιμων στελεχών , ο οποίος θα επικουρείται από αποσπασμένο προσωπικό από δημόσιες υπηρεσίες.

    Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως για λόγους εχεμύθειας και απορρήτου δεν καλοβλέπει την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα.

    Ως παράδειγμα έφερε τις καταγγελίες που γίνονται στην Αρχή για το Ξέπλυμα και αφορούν σε πολιτικούς και «γυναίκες , συζύγους και φιλενάδες πολιτικών» και οι οποίες όπως είπε δεν αξιολογούνται από την Αρχή.

    Ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θέλω μια Αρχή Κουτσομπολιό», τόνισε.

    Ο κ. Βουρλιώτης υποστήριξε πως η Ελληνική Αρχή για το Ξέπλυμα «είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη», μεταξύ των 36 FIU της ΕΕ και έφερε ως παράδειγμα την αμεσότητα που δείχνει στη χορήγηση συνδρομής προς τις ξένες ομότιμες αρχές.

     

    Ο στρυμωγμένος κυρ Μανούσος και το φημολογούμενο κάλεσμα

    Αυτή την εποχή ο κ. Μανούσος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ πρέπει να είναι πολύ στρυμωγμένος: οι κινέζοι συνεταίροι του ΑΔΜΗΕ δεν τον θέλουν καθόλου και μάλιστα τον «φωτογραφίζουν» για περίεργες συμπεριφορές σε συγκεκριμένα θέματα (εμείς δεν μπαίνουμε στην ουσία των καταγγελιών, απλώς τις μεταφέρουμε αφού είναι επίσημες ουσιαστικά, ο Wiseman  σας έχει ενημερώσει πρώτος και αναλυτικά).

    Από την πλευρά του ο ΥΠΕΝ κ. Κώστας Σκρέκας λέγεται συνολικά ότι πνέει μένεα εναντίον του.

    Οι οφειλές των παρόχων ρεύματος προς το Διαχειριστή αυξάνονται και η εμβληματική υπόθεση των καλωδιακών διασυνδέσεων έχει τεχνικά προβλήματα που λύνονται πάντως, αρκεί να είναι κανείς συγκεντρωμένος στη δουλειά του.

    Ο κ. Μανουσάκης πάντως δεν είναι συγκεντρωμένος στη δουλειά του και αυτό φάνηκε από το στρατηγικό σφάλμα που έκανε να «σνομπάρει» την κρίσιμη σύσκεψη της ΡΑΕ για τις οφειλές των παρόχων προς τους διαχειριστές με την ραγιάδικη δικαιολογία  «θα συνομιλήσω με ξένους» που φανερώνει αν μη τι άλλο και έλλειψη φαντασίας στα ψέματα!

    Τι μέλλει γενέσθαι;

    Είπαμε ο κ. Σκρέκας πάει Μαξίμου λέγοντας για τον «κυρ Μανούσο» πράγματα που δεν γράφονται και δεν ταιριάζουν με την κόσμια μενταλιτέ του υπουργού.

    Οι Κινέζοι επιμένουν με …κινεζική υπομονή και επιμονή για την απόλυσή του.

    Και τα προβλήματα μέσα στον ΑΔΜΗΕ μεγαλώνουν διότι κάποιοι υπηρεσιακοί βλέποντας τις εξελίξεις έχουν κηρύξει «λευκή απεργία».

    Που ακριβώς στηρίζεται ο «κυρ Μανούσος» όπως τον αποκαλούν μέσα στον ΑΔΜΗΕ και ακολουθεί αυτή την τακτική;

    Πάντως όσον αφορά την περίφημη τηλεσύσκεψη υπό τον Yπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα  που ενώ είχε κληθεί τελικά δεν έλαβε μέρος υπήρξε και μια άλλη άλλη μια φήμη.

    Λέγεται ότι εκείνη την ώρα διοργάνωσε ένα μικρό πάρτι στο γραφείο του με πολύ στενούς του συνεργάτες και διευθυντές καθώς συγγενικό του πρόσωπο είχε γενέθλια.

    Αποτέλεσμα της απίθανης απόφασης του να μην λάβει μέρος στην τηλε-σύσκεψη αλλά να στείλει μια κατώτατο υπάλληλο του για να τον εκπροσωπήσει, ήταν να εξοργιστεί ο υπουργός Ενέργειας και  να διώξει από την τηλεσύσκεψη την υπάλληλο  του κ. Σκρέκα.

    Αληθεύει λοιπόν το κάλεσμα του κ. Μανουσάκη ενώ είχε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό;

     

    Σύγκρουση Χατζηδάκη Τσίπρα

    Σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Χατζηδάκη εξελίχθηκε η χθεσινή ψηφοφορία για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ στη Βουλή.

    Η συζήτηση πήρε άλλη τροπή όταν ανέβηκε στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ αλλά και για την ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 και την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα.

    Ο Υπουργός Εργασίας απάντησε στη πρόκληση και κατέρριψε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Για τα golden boys στον δημόσιο τομέα φρόντισε να θυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα και στους βουλευτές του τους παχυλούς μισθούς που οι ίδιοι θέσπισαν στις Τράπεζες, στον ΑΔΜΗΕ και στο Υπερταμειο, και μάλιστα εν μέσω κρίσης, ενώ για τις συντάξεις φρόντισε να θυμίσει τις 17 περικοπές που οι συνταξιούχοι βίωσαν επι εποχής ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τον νόμο Κατρούγκαλου που σε πολλά σημεία κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

    Τέλος, για τη ΔΕΗ προτίμησε να αφήσει την πραγματικότητα να μιλήσει περισσότερο από εκείνον.

    Εκεί που ήταν στο χείλος της καταστροφής πριν από 2,5 χρόνια, σήμερα όχι μόνο διασώθηκε αλλά αποτελεί ξανά στον σταθερό πυλώνα στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και μπόρεσε να στηρίξει με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ -μέσω εκπτώσεων- κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

     

    Γιατί κλαίνε δυο μεγαλομανατζερ του τόπου μας;

    «Βαριά ήττα και κατακόρυφη πτώση» υφίσταται  το τελευταίο διάστημα η αγορά των κρυπτονομισμάτων λόγω των  ανησυχιών για πιθανή σύρραξη  Ουκρανίας και Ρωσίας, μια αβεβαιότητα που αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο κάθε μέρα.

    Η μεγάλη αναταραχή που παρατείνεται, ουσιαστικά διώχνει  τους επενδυτές από τα προϊόντα  υψηλού ρίσκου, όπως είναι τα κρυπτονομίσματα.

    Βεβαίως σε αυτές τις περιπτώσεις τα σκαμπανεβάσματα είναι πολύ μεγάλα και πολλοί πιθανολογούν πως την μεγάλη πτώση ίσως διαδεχθεί μεγαλύτερη  άνοδος και μετά μία  ακόμη μεγαλύτερη πτώση και ούτω καθ’εξής.

    Για παράδειγμα  το bitcoin έπεσε απότομα  7,36% στα 40.966,5 δολάρια και το ethereum «βουτηξε» 8,32% στα 2.887 δολάρια.

    Το binance coin  έπεσε  5,89% στα 404 δολάρια, το cardano έχασε 5,70% στα 1,0234 δολάρια και το solana «γκρεμίστηκε» 8,91% στα 93,508 δολάρια.

    Θα μου πείτε: «κι εμάς τι μας νοιάζει;

    Μήπως έχουμε κρυπτονομίσματα;».

    Εμάς τους κοινούς θνητούς προφανώς και δεν μας νοιάζει αφού δεν έχουμε.

    Έλα όμως που δύο πασίγνωστοι μάνατζερ (όχι ιδιοκτήτες) μεγάλων Ομίλων του ιδιωτικού τομέα  έχουν επενδύσει τις …«οικονομίες» του (πόσο πιο κομψά να χαρακτηρίσω τα «δωράκια» που λαμβάνουν χωρίς απόδειξη για την Εφορία;) σε κρυπτονομίσματα και τις τελευταίες ημέρες ακούγονται να κλαίνε για τις απώλειες;

    Ο ένας μάλιστα που ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί σε ώριμη ηλικία και με νεότερη γυναίκα, φοβάται ότι θα αναβάλλει και γάμο και ταξίδι του μέλιτος από τη χασούρα.

    Ας μην ανησυχεί: ο καιρός έχει γυρίσματα και ο ίδιος έχει φίλους για να ρεφάρει…

     

    Υπουργός Τύπου ο Πιερράκακης; 

    Και ενώ τα εκλογικά σενάρια συνεχίζονται σε κάποιους χώρους, το θέμα που προβληματίζει την κυβέρνηση δεν είναι πότε θα κάνει εκλογές ο Μητσοτάκης, αλλά πώς θα τις κάνει.

    Για παράδειγμα έχει ήδη αποφασισθεί  ένας «ειδικός ρόλος» για τον Κυριάκο Πιερρακάκη στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου – όταν φθάσουμε εκεί.

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής θα αναλάβει χρέη εκπροσώπου της κυβέρνησης με ιδιαίτερα επαυξημένες αρμοδιότητες στη χάραξη της επικοινωνιακής πολιτικής.

    Οι υψηλές πτήσεις που καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις αλλά και το προφίλ του, που θεωρείται ότι εκφράζει απόλυτα το «στίγμα» Μητσοτάκη είναι οι κύριοι παράγοντες που μέτρησαν στην επιλογή του.

    Αυτό φανερώνει και ένα «λίφτινγκ»» στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

    Ο Πιερρακάκης πρέπει να δίνει καθημερινά παρόν στις τηλεοπτικές αρένες, άρα δεν είναι δυνατόν να είναι υποψήφιος στις λίστες.

    Η θέση του λοιπόν μετατίθεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δημιουργώντας ταυτόχρονα χώρο στην ιδιαίτερα κορεσμένη από ισχυρούς υποψήφιους περιφέρεια της Α’ Αθήνας.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.