The Wiseman

Γιατί όλη η Αθήνα «κλαίει» με το party του Γιώργου Λινάτσα της ΑΧΙΑ

  • The Wiseman
the wise man

the wise man


Το μεγάλο «φιάσκο» του Γιώργου Λινάτσα και η μεγάλη επιτυχία του Γιώργου Περιστέρη

Το μεγάλο φιάσκο και η αχαριστία

Εντάξει. Χθες από το Κολωνάκι έως την Εκάλη και από το ZURBARAN,  έως το Ι FRATI, ένα ήταν το θέμα της συζήτησης.  Το…grande party της AXIA VENTURES του “πολύ” Γιώργου Λινάτσα στο Ζάππειο, την Τετάρτη το βράδυ. 

Για όσους δεν γνωρίζουν η ΑΧΙΑ είναι μια ιδιωτική εταιρία  παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου.

Η ηλεκτρονική πρόσκληση που έφτασε στα κινητά των φίλων της εταιρίας της ΑΧΙΑ προ ημερών προϊδέαζε για κάτι μεγάλο.

Όπως αρμόζει στον αμερικανοσπουδαγμένο Γιώργο του University of Maryland (No 63 στην κατάταξη του Forbes με τα top USA πανεπιστήμια) και του American University (Νο 126 στην λίστα του Forbes). Στην ουσία από αυτά τα πανεπιστήμια δε περνάνε απ έξω … ούτε οι γάτες. 

Στον Γιώργο που ονειρεύεται να φτιάξει την ελληνική JP MORGAN. Στον Γιώργο που, σύμφωνα με τους φίλους του, θέλει να μοιάσει στον Jamie Dimon το αφεντικό της JP MORGAN CHASE. Φυσικά ο Dimon τελείωσε το HARVARD. 

Όμως άπαντες διαψεύστηκαν για το «μεγάλο» πάρτυ. Όλοι το χαρακτήρισαν το “μεγάλο” φιάσκο. 

Το μπαρ σύμφωνα με τους καλεσμένους είχε μόνο ένα δύο ποτά , τα φαγητά ήταν λιγοστά και άθλια ενώ η μεγάλη αποτυχία της βραδιάς ήταν η έμπνευση των διευθυντών της AXIA, δηλαδή των κ. Λινάτσα και Αντώνη Αχιλλεούδη, να μιλήσουν σχεδόν για 90 λεπτά. Σε σημείο που έσπασαν τα νεύρα όλων.

Προφανώς αυτοί που οργάνωσαν το πάρτυ ήταν ατζαμήδες. 

Κάποιος πρέπει να τους πει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάς 3 -4 λεπτά, παρουσιάζεις και ένα 5 λεπτο βίντεο και μετά κάνεις pr με τους καλεσμένους. 

Σχεδόν κανένας δεν θυμάται τι είπαν και όλοι μπερδεύτηκαν γιατί κάτι είπαν του στυλ «θα βάλουν λεφτά στην LAMDA DEVELOPMENT ή θα φέρουν επενδυτές».

Όταν όλοι ξέρουν ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της LAMDA είναι καλυμμένη από τον ίδιο τον Σπύρο Λάτση. 

Φυσικά μεγάλος απών από το πάρτυ ήταν ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie.

Για να ξέρετε ο Γιώργος  “έκανε” στενή παρέα με τον Τζώρτζη και την Μαρίζα Κουτσολιούτσου στις εποχές της παντoδυναμίας του mr Folli Follie. Οι Λινάτσες ήταν συνεχώς με τους Κουτσολιούτσους.  Βλέπετε τους ένωναν κοινά συμφέροντα. 

Κάποιοι καλεσμένοι έκαναν λόγο για «αχαριστία» του κ. Λινάτσα!!!

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σκίζει το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο

Το «πράσινο» ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σπάει όλα τα κοντέρ… 

Η στήλη πληροφορείται ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση από τους επενδυτές και η απόδοση δεν αποκλείεται να κλείσει στο χαμηλό όριο του εύρους της (το εύρος κυμαίνεται από 2,6% έως 2,9%). 

Πρόκειται για το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο ελληνικής εταιρείας… 

Το ύψος της έκδοσης ανέρχεται στα 150 εκατ ευρώ και το ενδιαφέρον είναι ότι τα κεφάλαια κατά 90 εκατ ευρώ θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. 

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα αφορούν 14 αιολικά πάρκα! 

Ο δυναμικός manager Γιώργος Περιστέρης έχει αποδείξει ότι όταν αποφασίσει κάτι δεν τον σταματά τίποτα… 

Έτσι κι τώρα με τις επενδύσεις στην ενέργεια… 

Επενδυτής, τόνιζε στην στήλη, ότι το ισχυρότερο ατού του «πράσινου» ομολόγου της εταιρείας είναι ότι διαθέτει πιστοποίηση Α από την ICAP! 

Κι επειδή οι αριθμοί δεν λένε τίποτα, η στήλη σας πληροφορεί ότι η πιστοποίηση με A καταδεικνύει ότι ο επενδυτής αναλαμβάνει πολύ χαμηλό ρίσκο και πως τα οικονομικά μεγέθη αλλά και η θέση της εταιρείας στην αγορά είναι ισχυρά! 

Η έκδοση ολοκληρώνεται σήμερα. 

Οι συμφωνίες Brexit και Συρία θετικά νέα για τις αγορές 

Ο επόμενο κάβος του Μπόρις Τζόνσον είναι στο κοινοβούλιο το Σάββατο όπου θα φέρει την συμφωνία για το Brexit στους βουλευτές… 

Εκεί θα κριθεί ο τελικός γύρος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης… Συμφωνία όμως την ύστατη ώρα υπήρξε και μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες στην Συρία… Αφού βέβαια ο Ντόναλντ Τράμπ χαρακτήρισε τον Ερντογάν ανόητο… Και οι δύο εξελίξεις αναμένεται να επηρεάσουν θετικά τις αγορές, γεγονός που ίσως χτυπήσει και την πόρτα του Χρηματιστηρίου της Αθήνας… Μη τυχόν και πάρει το πάνω του… 

Αβάντα Σταϊκούρα στις τράπεζες 

Ένα ακόμη καλό νέο – μένει βέβαια να γίνει – ήρθε για την ελληνική αγορά από την Ουάσινγκτον… 

Στις πρώτες συναντήσεις που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με επενδυτές (BlackRock κ.ά.) ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλα σχέδια – πλην του «Ηρακλή» – για την στήριξη των τραπεζών στο καυτό θέμα της μείωσης των κόκκινων δανείων… Άντε, να δούμε! 

Νέα διοίκηση στον ΔΕΔΔΗΕ

Σιγά-σιγά το Μέγαρο Μαξίμου αλλάζει τις διοικήσεις σε φορείς και οργανισμούς. 

Έτσι, νέος πρόεδρος στον ΔΕΔΔΗΕ τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος και διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Μάνος. Άντε, και στον ΑΔΜΗΕ! 

Pasal: Από τον χειμώνα στην Άνοιξη

Μετά από ατελείωτες περιπέτειες η εταιρεία του Σωτήρη Θεοδωρίδη Pasal Development βρήκε στρατηγικό επενδυτή…

Πρόκειται για την Σουηδική εταιρεία Sterner Stenhus, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει βγει για ψώνια στην ελληνική αγορά real estate… 

Πλην της Pasal στην οποία θα βάλει περισσότερα από 20 εκατ ευρώ έχει αγοράσει και ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας… 

Τα πήρε ο Άδωνις για την Forthnet

Ο (πολύς) Νίκος Παππάς – γνωστός και ο υπουργός του διαστήματος – έχει πράγματι εμμονή με την τύχη της υπερδανεισμένης Forthnet, την οποία ήθελαν από την Vodafone και την Wind μέχρι ο ΑΝΤ1 αλλά κανένας τους δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη… 

Ο Νίκος λοιπόν που είναι φίλος – κολλητός λένε οι κακές γλώσσες – με τον χρυσοπληρωμένο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ήθελε να την σπρώξει σε κινέζους επενδυτές… 

Τώρα, λοιπόν, που ο Μαρινάκης έχει βάλει στο τραπέζι 41 εκατ ευρώ ο Νίκος έχει βγει στο βουνό και ζητάει κρατικοποίηση της εταιρείας… 

Αυτά άκουσε ο Άδωνις αλλά και το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει την Forthnet στον Μαρινάκη και έγινε πανηγύρι στην Βουλή. 

the wise man
the wise man