210803132145_mononewsLogo_Wh

Μαρία Φραγκίστα

Η Μαρία Φραγκίστα γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα.

Η επαγγελματική της δραστηριότητα ξεκίνησε το 1979, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο τμήμα πωλήσεων της COPAIS CANNING INDUSTRY, μιας βιομηχανίας παραγωγής και εμπορίου γεωργικών προϊόντων, που έχει την έδρα της στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην έδρα της ναυτιλιακής και εταιρείας διαχείρισης πλοίων FRANCO SHIPPING στο Λονδίνο, και κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα προκειμένου να εργαστεί στην εταιρεία διαχείρισης πλοίων FRANCO COMPANIA NAVIERA Α.Ε., που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της FRANCO COMPANIA NAVIERA Α.Ε. από το 1995. Από το 2000 έχει μη εκτελεστικές θέσεις στα διοικητικά συμβούλια διαφόρων οργανισμών στο χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Τον Νοέμβριο του 2010 διορίστηκε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Είναι μέλος της διοίκησης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και διορίστηκε Ταμίας και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Συμβουλίου της Μάλτας (MISC). Επιπλέον, η Μ. Φραγκίστα είναι ενεργό μέλος πολυάριθμων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, μουσείων, πολιτιστικών οργανισμών και ΜΚΟ.

Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας «Deree».

Επιστροφή στα άρθρα

Ετικέτες:

Μαρία Φραγκίστα

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: