• LIFE&STYLE

    Σε ποια χώρα οι γυναίκες δουλεύουν… δωρεάν από σήμερα !

    Εργαζόμενη γυναίκα


    Από σήμερα μέχρι το τέλος του χρόνου, οι γυναίκες στη Βρετανία δουλεύουν… δωρεάν! Ή κάπως έτσι. Σύμφωνα με μελέτη της Fawcett Society, μίας οργάνωσης που προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών στην αγορά εργασίας, οι γυναίκες στη Βρετανία που εργάζονται με πλήρες ωράριο αποκομίζουν κατά μέσο όρο περίπου 5.000 λίρες λιγότερες από τους άνδρες. Σήμερα, λοιπόν, είναι η Equal Pay Day (Ημέρα Ίσης Πληρωμής), δηλαδή η μέρα από την οποία και έπειτα οι γυναίκες δουλεύουν άνευ αντιτίμου, εξαιτίας του “χάσματος” μεταξύ των αμοιβών που λαμβάνουν οι εκπρόσωποι των δύο φύλων, που ανέρχεται στο 14,2%.

    Και να σκεφτεί κανείς ότι η βελτίωση σε σχέση με πέρυσι είναι αξιοσημείωτη, καθώς το 2014 η Equal Pay Day ήταν τέσσερις μέρες νωρίτερα, ενώ το “χάσμα” ήταν στο 15,7%.

    Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα, πάνω από τις μισές Βρετανίδες κατονόμασαν την ανισότητα των μισθών ως την κυριότερη ανησυχία τους στον εργασιακό χώρο τους, ενώ η ανισότητα ήταν η κυριότερη πηγή ανησυχίας για τις γυναίκες σε χώρες όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Αυστραλία.

    Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τις ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων, οι χώρες που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν τις μικρότερες φυλετικές ανισότητες είναι η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία.



    ΣΧΟΛΙΑ