• LIFE&STYLE

    To σουφλέ της Agatha Christie και τα κεράσια του Pablo Picasso

    • NewsRoom

    Agatha Christie


    O δρόμος για την τέχνη είναι στρωμένος με εραστές , ερωμένες και λουκούλεια γεύματα. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το καινούριο βιβλίο της Fiona Ross ” Δείπνο με διάσημους και μη ”  το οποίο σκιαγραφεί τα πορτραίτα διάσημων προσωπικοτήτων και τη σχέση τους με το φαγητό. Η Marilyn Monroe δοκίμαζε συχνά να μαγειρέψει κοτόπουλο cacciatore στον ” κρύο” σύζυγό  της Arthur Miller για να τον ικανοποιήσει, όχι πάντα με απόλυτη επιτυχία..

    marilyn monroe cooking

    Η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής  Fiona Ross αναφέρει ότι ο Pablo Picasso  πρόσφερε σχεδόν πάντα κεράσια στις ερωμένες του για να τις σαγηνεύσει. Ήταν για αυτόν το καλύτερο επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα και το αγαπημένο θέμα στους καμβάδες του.

    Δημιουργία από κεράσια του P.Picasso
    Δημιουργία από κεράσια του P.Picasso

    Σάντουιτς με αυγό ήταν το αγαπημένο γεύμα του   Frank Sinatra και της Ava Gardner, που σε μία περίπτωση λειτούργησε λυτρωτικά σε έναν ερωτικό καυγά τους. Η συγγραφέας περιγράφει τις γαστριμαργικές αδυναμίες 40 καλλιτεχνών που έγραψαν τη δική τους ιστορία στη μουσική, στο θέατρο και στην τέχνη και συγκεντρώνει όλες τις συνταγές από τις οποίες δημιουργήθηκαν τα αγαπημένα τους πιάτα. Πίσω από τα περίεργα και πολλές φορές πρωτότυπα snacks ή γεύματα που αγαπούσαν οι διασημότητες μπορούσε κανείς να διαπιστώσει το μέγεθος της αγάπης που έδειχναν κάθε φορά στο σύντροφο τους.

    Agatha Christie
    Agatha Christie

    H Agatha Christie και το αγαπημένο της σουφλέ από τυριά

    Η  διάσημη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, Agatha Christie λάτρευε να μαγειρεύει το αγαπημένο φαγητό του συζύγου της  Archie, σουφλέ με τυρί.

    Η Agatha πειραματιζόταν πολύ με την κουζίνα της, υποστηρίζει η Fiona Ross, και της άρεσε πριν το κυρίως γεύμα να προσφέρει μία παχύρευστη σούπα για ορεκτικό. O Archie την έλεγε περιπαικτικά σούπα από άμμο και χαλίκια.Αμέσως μετά το ορεκτικό η Agatha έφερνε στο τραπέζι την σπεσιαλιτέ της , σουφλέ τεσσάρων τυριών, η οποία πολλές φορές προκαλούσε στον Archie δυσπεψία.

    Oscar Wilde
    Oscar Wilde

    Στον Oscar Wilde άρεσε να φτιάχνει στον εραστή του Bosie περίπλοκα γεύματα

    Ο διάσημος αμερικανός συγγραφέας Oscar Wilde ήταν πολύ ερωτευμένος με τον σύντροφό του και το έδειχνε με κάθε ευκαιρία.Σε ένα γράμμα είχε γράψει: ”Ο Bosie μοιάζει με νάρκισος με το αλαβάστρινο σώμα του, σαν από λευκόχρυσο , όπως κάθεται στον καναπέ.Λατρεύω να του μαγειρεύω  σούπα από  χελώνα, γλυκές σιταρίθρες τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα Σικελίας, ποτισμένες με σάλτσα με άρωμα σαμπάνιας και πατέ από το Στρασβούργο”.

    Salvador Dali
    Salvador Dali

    Ο Salvador Dali έφτιαχνε για τη μούσα του Amanda Lear κρύα σούπα φρούτων

    ” Όταν ο Dali προσκαλούσε φίλους για δείπνο ήθελε να εντυπωσιάζει.Το πετύχαινε πάντα όταν παρουσίαζε στο τραπέζι αστακό με σάλτσα σοκολάτας. ”Αυτό ήταν ενδεικτικό ότι ήθελε να κάνει σεξ μαζί σου ”, γράφει χαρακτηριστικά η Ross. Για να σαγηνεύσει, όμως, την Amanda Lear της πρόσφερε κρύα σούπα φρούτων, με κυρίως πιάτο περιστέρια από την Paquita, που σκοτώθηκαν με ένα τόξο και ένα βέλος.

    Frida Kahlo
    Frida Kahlo

    Frida Kahlo and Diego Rivera αναζωπύρωναν το πάθος τους με μεξικάνικα καρυκεύματα

    Το Μεξικανικό φαγητό ήταν το κοινό σημείο που ένωσε τη διάσημη ζωγράφο Frida Kalo και το συντρόφο της Diego και διατήρησε το πάθος στη σχέση  τους. Στα φαγητά τους έβαζαν καυτερά μπαχάρια και ειδικά όταν μαγείρευε ο Diego πρόσθετε άφθονο τηγανισμένο κρεμμύδι με τσίλι, που “έβαζε φωτιά” στον ουρανίσκο. Για να  ”απαλύνει” τη γεύση  περιέχυνε το πιάτο με ειδικά βότανα, από τα οποία γίνεται το μεξικάνικο τσάι. Λάτρευαν να τρώνε  πάπια mole με πράσινη guacamole  και tortillas από masa harina.

    Στον Bob και τη Rita Marley άρεσε το παραδοσιακό λευκό φρέσκο ψωμί της Τζαμάϊκα, ​​Coco

    H μέρα του Bob Marley ξεκινούσε από τα ξημερώματα αλλά ποτέ πριν τις 9 δεν έβαζε στο στόμα του ούτε νερό.Το πρωινό του ήταν μόνο φρέσκο, άσπρο ψωμί Coco, από γάλα καρύδας το οποίο ήταν αμυλούχο και είχε γλυκιά γεύση. Προς το μεσημέρι του άρεσε να τρώει άπαχα μπιφτέκια αλλά με πολλά καρυκεύματα. Μέχρι το βράδυ δε θα άγγιζε  τίποτα άλλο εκτός από το ποτό του, γρατζουνώντας την κιθάρα του και αναζητώντας νέους ρέγγε ήχους και στίχους..



    ΣΧΟΛΙΑ