• LIFE&STYLE

    Ποιες είναι οι χώρες που δεν θα επιβιώσουν τα επόμενα 20 χρόνια και γιατί ; (video)

    • NewsRoom
    citi


    Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν μέρα με τη μέρα με ασύλληπτες ταχύτητες, όλα φαντάζουν θολά. Καθημερινά όλοι ακούμε: οικονομική κρίση, ο 3ος Παγκόσμιος φτάνει, αύξηση εγκληματικότητας και τρομοκρατίας.

    Έχετε όμως αναρωτηθεί ποια θα είναι η μορφή του παγκόσμιου χάρτη στα μετά από 20 χρόνια για παράδειγμα;

    Μάλλον όχι. Οπότε ας κάνουμε κάποιες «λογικές» προβλέψεις. Αυτές είναι οι 10 χώρες λοιπόν που δεν προβλέπεται να επιβιώσουν τα επόμενα 20 χρόνια:

    1. Μαλδίβες. Το νησιωτικό έθνος των Μαλδίβων βρίσκεται σε εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο εξαιτίας της συνεχούς ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Έτσι, ο Πρόεδρος του Νησιού αναζητά ελεύθερη «γη» στη Νότια Ασία με σκοπό να αγοραστεί ώστε να μεταφερθούν εκεί όλοι οι κάτοικοι και γενικότερα το «κράτος», πριν αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση.
    2. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι Η.Π.Α είναι πιθανόν να μην είναι ίδια -γεωγραφικά- με τώρα. Αυτό γιατί οι πολιτισμικές διαφορές που υπάρχουν σε αυτές δημιουργούν μία κατάσταση ανταγωνισμού, πολέμου και εντάσεων. Πιο πιθανές για την αποχώρηση τους από τις Η.Π.Α είναι η Αλάσκα και το Τέξας.
    3. Μεγάλη Βρετανία. Παρόλο που  στο δημοψήφισμα του 2014 στη Σκωτία αποφασίστηκε να μη αποχωρήσει η ίδια από τη Μ.Βρετανία, οι Σκωτσέζοι δεν επρόκειτο να τα παρατήσουν και θα συνεχίζουν να πιέζουν για αυτή την αποχώρηση. Αυτή τη επιδίωξη επρόκειτο να την ενισχύσει και η στάση που αρχίζουν να έχουν η Ουαλία, Ιρλανδία, οι οποίες και δείχνουν να θέλουν να κερδίσουν τη αυτονομία τους αλλά και την ανεξαρτησία τους.
    4. Ισλαμικό Κράτος. Παρά την γρήγορη κυριαρχία του, το Ισλαμικό Κράτος είναι μάλλον στην πρώτη θέση με τους κυριότερους εχθρούς(προς εξάλειψη). Έτσι έχει δημιουργήσει πάρα πολλούς εχθρούς τους οποίους δεν δύναται να αντιμετωπίσει.
    5. Λιβύη. Η Λιβύη ήταν αποικιακού χαρακτήρα χώρα μέχρι το 1951, με αποικιοκράτη της την Ιταλία. Η χώρα όμως ενώθηκε υπό το Colonel Gaddafi. Η χώρα όμως ποτέ δεν είχε τη σημερινή της μορφή, αλλά ήταν διαιρεμένη στη Τριπολιτάνια, τη Συρενέικα και τη Φεζάν. Μετά το θάνατο του Gaddafi, άρχισαν οι διαμάχες στη Λιβύη και έτσι όλα δείχνουν ότι δεν θα επιβιώσει από αυτή την διαμάχη.
    6. Ιράκ. Το Ιράκ θα διαιρεθεί -δεδομένου τις ήδη μεγάλες διαμάχες- στους Κούρδους, Σουνίτες, Σιίτες.
    7. Κίνα. Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στο κόσμο(όχι για πολύ), η Κίνα έχει κερδίσει δικαίως αυτόν τον τίτλο, τελείως απρόσμενα. Όμως με το τίτλο αυτό η ανάπτυξη της οικονομίας έχει επιφέρει πολλά προβλήματα στους Κινέζους, αφού οι θάνατοι από τις περιβαλλοντικές μολύνσεις είναι χωρίς προηγούμενο εκπληκτικά αυξημένες. Επιπλέον, η κινεζική κυβέρνηση κάνει λόγο για το ότι μέχρι το 2030 η Κίνα θα έχει χρησιμοποιήσει όλο το πόσιμο νερό της.
    8. Βέλγιο. Το Βέλγιο έχει θέσει ουσιαστικά εσωτερικά σύνορα, μεταξύ της Βαλλώνιας και της Φλάνδρας. Σε Νότο δηλαδή (Βαλλώνια: γαλλόφωνοι) και Βορά (Φλάνδρα: Φλαμανδοί-φλαμανδική γλώσσα). Έτσι, προβλέπεται να δημιουργηθούν δύο κράτη με τα ονόματα των προαναφερθέντων. Να σημειωθεί ότι οι πιθανότητες αυξάνονται σε περίπτωση που θα ξεσπάσει πόλεμος.
    9. Βόρεια Κορέα. Τα λόγια είναι περιττά. Ουσιωδώς ότι ισχύει για το Ισλαμικό Κράτος σχετικά με τη λίστα των κυριότερων εχθρών σε παγκόσμιο επίπεδο ισχύει και για την Βόρεια Κορέα, με το χαρακτηριστικό ότι αυτά τα δύο κράτη ανταγωνίζονται για το ποιος θα κερδίσει τη πρωτιά στην λίστα.
    10. Ισπανία. Η Ισπανία τέλος είναι πολύ πιθανό να διασπαστεί. Η Καταλονία, ή μάλλον οι Καταλανοί παλεύουν κάθε μέρα για αν κερδίσουν την ανεξαρτησία τους. Φυσικά όμως, παρότι είναι η πιο γνωστή περιοχή της Ισπανίας που επιδιώκει την αυτονομίας της, πρέπει λεχθεί ότι δεν είναι και η μόνη. Η Χώρα των Βάσκων, είναι επίσης μία περιοχή που θέλει να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

    Δείτε τα πιο αναλυτικά στο video:



    ΣΧΟΛΙΑ