• LIFE&STYLE

    Απαγορευμένα μέρη που δύσκολα… επισκέπτεται κανείς!

    • NewsRoom


    Τα παρακάτω μέρη ανά τον κόσμο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, αλλά το καθένα για το δικό του λόγο απαγορεύεται να τα επισκεφθούμε. Κάποια από αυτά τα μέρη είναι προσωρινά κλειστά για το κοινό και κάποια άλλα μόνιμα. Όπως και έχει μας εξάπτουν την περιέργεια και θέλουμε να τα εξερευνήσουμε. Άλλωστε, τα απαγορευμένα είναι πάντα πιο ενδιαφέροντα! Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε μερικά από αυτά.

    Το θησαυροφυλάκιο με τη μυστική συνταγή της Coca-Cola

    no1

    H Coca-Cola δημιουργήθηκε από τον φαρμακοποιό John S. Pemberton και η αυθεντική συνταγή της παραμένει μέχρι και σήμερα μυστική. Το 2011, η Coca-Cola μετακίνησε μετά από 125 χρόνια την μυστική αυτή συνταγή από την SunTrust Bank της Ατλάντα στο World of Coca-Cola.

    Τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό

    no2

    Στο μυστικό και απόρρητο αρχείο του Βατικανού φυλάσσονται αρχεία και προσωπικά έγγραφα από όλες τους Πάπες από τον 8ο αιώνα μέχρι σήμερα. Μεταξύ αυτών των εγγράφων είναι ένα αντίγραφο της Παπικής βούλας του Πάπα Λέοντα, που αφόρισε τον Λούθηρο, τον οποίο στην συνέχεια έκαψε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    Pine Gap

    no3

    Το Pine Gap είναι ένας δορυφορικός σταθμός παρακολούθησης, που βρίσκεται κοντά στην  περιοχή Alice Springs στην κεντρική Αυστραλία. Ο μυστικοπαθής αυτός σταθμός διευθύνεται από την Αυστραλία και την Αμερική και πιστεύεται, ότι συνεργάζεται με την CIA. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν την είχε κατονομάσει ως μια από τις βασικές εγκαταστάσεις παρακολούθησης των ΗΠΑ.

    Mezhgorye

    no4

    Στη Δημοκρατία της Bashkortosan στη Ρωσία, κοντά στο όρος Yamantau, βρίσκεται η κλειστή στρατιωτική πόλη της Mezhgorye.  Η ιδιότητά του σημαίνει, ότι διοικητικά υπάγεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, η οποία έχει την εξουσία να χορηγήσει ή να αρνηθεί την πρόσβαση στους επισκέπτες. Στο παρελθόν ονομαζόταν Ufa-105 και Beloretsk-16 και εικάζεται, ότι είναι αποθήκες κατά πυρηνικής επίθεσης. Κάποιοι υποψιάζονται, ότι είναι μια αναπτυσσόμενη πυρηνική βάση.

    Περιοχή 51

    no5

    Η περιοχή 51 είναι γνωστή για μυστικές επιχειρήσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης σε σχέση με τους εξωγήινους. Πριν από μερικά χρόνια, η CIA έδωσε στην δημοσιότητα ένα έγγραφο, που γνωστοποιούσε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή στην Νεβάδα χρησιμοποιείται για κυβερνητικά πειράματα και προγράμματα παρακολουθήσεων.

    Το κέντρο δεδομένων της Google

    no6

    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως διαχειρίζεται η Google όλον αυτόν τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο που παρέχει στους πάνω από 3 δισεκατομμύρια χρήστες της καθημερινά; Καμιά φορά βασιζόμαστε στην Google πιο πολύ από στην ίδια την μνήμη μας. Οι πληροφορίες που παρέχει η Google υπάρχουν μέσα σε τεράστια κέντρα δεδομένων σε όλον τον κόσμο. Ως παγκόσμιος κολοσσός, οι εργαζόμενοι πρέπει να μάθουν να φυλάνε τα μυστικά οργάνωσης της εταιρίας. Το 2012, ωστόσο, η Google δημοσίευσε φωτογραφίες από τα κέντρα δεδομένων της για το κοινό.

    Η λέσχη White Gentlemen

    no7

    H συγκεκριμένη λέσχη είναι ιστορική και βρίσκεται στην οδό St. James’s Street στο Λονδίνο. Αν και η λέσχη είναι προσβάσιμη μόνο σε άντρες, άνοιξε κατ’ εξαίρεση την πόρτα της για την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 1991. Η λέσχη περιέχει ένα τεράστιο μενού, μπαρ, τυχερά παιχνίδια και πολλά άλλα. Ο Πρίγκιπας Κάρολος έκανε το μπάτσελορ πάρτι του εδώ πριν από τον γάμο του με την Πριγκίπισσα Νταϊάνα

    Poveglia

    no8

    Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά της γοητευτικής Βενετίας, που φημολογείται, ότι είναι στοιχειωμένο. Είναι, επίσης, γνωστό για τα θύματα της πανούκλας του 18ου αιώνα και ως άσυλο για ψυχικά ασθενείς του 20ου αιώνα. Λέγεται, ότι γίνονταν πειράματα σε ασθενείς, όπως λοβοτομές. Το νοσοκομείο έκλεισε το 1968, εγκαταλείφθηκε και λίγα χρόνια αργότερα η Ιταλική κυβέρνηση το έβγαλε σε πλειστηριασμό.

     



    ΣΧΟΛΙΑ