Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
City Stories

Πόσο καλά γνωρίζετε τον/την σύντροφό σας;

σχέση

Τα ζευγάρια που έχουν μια υγιή σχέση ξέρουν ότι πάντα θα μαθαίνουν νέα πράγματα για τον σύντροφό τους και ότι πάντα θα εκπλήσσουν ο ένας τον άλλο με κάποια χαρακτηριστικά τους.

Υπάρχουν, όμως, ορισμένα στοιχεία για τον σύντροφό σας και γενικά για τη σχέση σας, που θα πρέπει να τα γνωρίζετε αρκετά νωρίς. Ζητήσαμε από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων – συμπεριλαμβανομένων ενός ειδικού στα ραντεβού και ενός σύμβουλου γάμου – να μας πει τα βασικά ερωτήματα, στα οποία τα ζευγάρια, που έχουν μια επιτυχημένη σχέση, θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσουν εύκολα.

Πάντως, αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στις περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση σας είναι υπό διάλυση. Ίσως να σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον σύντροφό σας, ώστε να καταλάβετε και οι δύο τι θέλετε και τι περιμένετε από τη σχέση σας.

1. Ποιες είναι οι συναισθηματικές αιτίες που πυροδοτούν άσχημες αντιδράσεις στον/στη σύντροφό σας;
Αν ο σύντροφός σας γνωρίζει ποιες συναισθηματικές καταστάσεις σας οδηγούν στο να φερθείτε άσχημα, τότε θα υπάρξουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές και έτσι θα αποφευχθούν πολλές συγκρούσεις ή εντάσεις.

2. ‘Eχει κάποιο οικονομικό χρέος;
Αν ναι, πώς το διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή και πώς σκοπεύουν να το πληρώσουν;
Τα χρήματα είναι μια μεγάλη αιτία για τη διάλυση των σχέσεων, οπότε είναι απαραίτητο και για τα δύο μέρη να γνωστοποιήσουν την κατάσταση και τα σχέδιά τους, ώστε να μην υπάρχει μυστικότητα.

3. Ποια στοιχεία θεωρεί αιτίες χωρισμού και ποια εσείς;
Στις επιτυχημένες σχέσεις, τα μέλη γνωρίζουν ποιοι είναι, ποιοι δεν είναι, ποιοι είναι οι αγώνες τους και ποια τα αδύναμα σημεία τους, καθώς και τους καταλυτικούς παράγοντες που θα κατέστρεφαν τη σχέση τους.

4. Ποια είναι τα συναισθήματα και οι απόψεις του/της σχετικά με το πότε θα δημιουργήσετε την οικογένειά σας;
Ενώ δεν μπορούμε πάντα να σχεδιάζουμε κάτι τέτοιο, είναι σημαντικό για τα ζευγάρια να ξέρουν το αν ο/η σύντροφος τους θέλει η όχι παιδιά και πότε θα επιθυμούσε να κάνει.

5. Πώς μπορείτε να τον/την υποστηρίξετε όταν δεν έχει πολύ καλή ψυχολογία;
Μερικοί άνθρωποι θέλουν να συζητάνε τα προβλήματά τους, ενώ άλλοι χρειάζονται τον χρόνο τους μόνοι τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς ο σύντροφός σας προτιμά να επικοινωνεί σε περιόδους που δεν είναι καλά.

6. Τονίζετε συχνά στον/στη σύντροφό σας τα στοιχεία που σας αρέσουν πάνω του και τους λόγους που τον/την εκτιμάτε;
Πρέπει να δείχνετε στον/στη σύντροφό σας την αξία του και να τονίζετε, κυρίως, τα θετικά του χαρακτηριστικά και όχι τα αρνητικά, γιατί εκφράζουν περιφρόνηση και μειώνουν την αυτοπεποίθηση.