• LIFE&STYLE

    Αυτές είναι οι συγκλονιστικές ιστορίες “επικοινωνίας” ανθρώπων με εκλιπόντες αγαπημένους τους

    • NewsRoom


    Ο θάνατος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και η απώλεια των αγαπημένων μας προσώπων μια σκληρή πραγματικότητα. Το ότι όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε είναι βέβαιο, όπως είναι σίγουρο ότι μια σημαντική απώλεια δεν ξεπερνιέται σχεδόν ποτέ. Υπάρχουν όμως και πλήθος ιστοριών από ανθρώπους, οι οποίες δεν αναφέρονται μόνο στις αναμνήσεις που έχουμε από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και σε εμπειρίες που έχουν βιώσει “συνομιλώντας” με τους εκλιπόντες.

    Πιο συγκεκριμένα, νέα στοιχεία έρευνας δείχνουν πώς 6 στους 10 ανθρώπους, που έχουν βιώσει την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου, συνεχίζουν να βλέπουν ή να ακούνε το άτομο που έχουν χάσει, συνεχίζουν να έχουν δηλαδή μια μορφή “επικοινωνίας”.

    Οι επιστήμονες αναφέρονται σε αυτές τις εμπειρίες με τον όρο “παραισθησιακές”, εμπειρίες για παράδειγμα σαν αυτές του να βλέπεις το αγαπημένο πρόσωπο που έχεις χάσει να κάθεται στην παλιά του καρέκλα ή να τον ακούς να φωνάζει το όνομα σου.

    Οι αναφορές από τέτοιου είδους εμπειρίες είναι περισσότερες από όσες μπορεί να πιστεύετε. Υπάρχουν δηλαδή πάνω από χιλιάδες αναφορές από άτομα που υποστηρίζουν ότι επικοινωνούν με κάποιο τρόπο είτε με τους χαμένους συντρόφους τους, είτε με φίλους, με γονείς ακόμη και με κατοικίδια  που μπορεί να έχουν χάσει.

    Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις ιστορίες που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

    Εντυπωσιακή είναι η ιστορία του Peter, ο οποίος αναφέρει ότι επικοινωνούσε με τον εκλιπόντα πατέρα του τις χειρότερες πέντε μέρες κατά την διάρκεια σοβαρής του ασθένειας. Όπως αναφέρει ο Peter έβλεπε τον πατέρα του στον ύπνο του 5 συνεχόμενα βράδια, στα οποία γελούσαν ασταμάτητα βοηθώντας τον έτσι με τον τρόπο αυτό να παίρνει δύναμη για να ξεπεράσει την δύσκολη κατάσταση της υγείας του.

    Ακόμη μια συγκλονιστική εξιστόρηση επικοινωνίας με τον “αόρατο” κόσμο είναι αυτή της J. J. M η οποία περιγράφει την σκηνή που έζησε με την ετοιμοθάνατη μητέρα της. Η ίδια αναφέρει πως η μητέρα της δεν ήταν ποτέ θερμή υποστηρίκτρια της θρησκείας την μεταθανάτιας ζωής, παρόλα αυτά σύμφωνα με την ομολογία της κόρης της λίγα λεπτά πριν “φύγει” φαίνεται πως είδε τον εκλιπόντα σύζυγο της, λέγοντας στην κόρη της πως την περίμενε δίπλα από το κρεβάτι για να την πάρει μαζί του. Μπορεί να φαντάζει ανατριχιαστικό και ίσως κατασκεύασμα της φαντασίας της ετοιμοθάνατης γυναίκας, παραμένει παρόλα αυτά μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.

    Η ιστορία του John Williamson είναι συναρπαστική. Ο ίδιος αναφέρει ότι είδε την μητέρα του λίγες μέρες αφού πέθανε, μέσα σε μια φωτεινό σύννεφο. Στην αρχή μπορούσε να δει μόνο το εκτυφλωτικό φως, μετά όμως από λίγη ώρα κατάφερε να δει, όπως υποστηρίζει και το πρόσωπο της μητέρας του.

    Μια ακόμη ιστορία που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι αυτή που αναφέρεται στην ανεξήγητη σωτηρία ενός μωρού. Σύμφωνα με ομολογίες η μητέρα που κρατούσε το μωρό της στα χέρια πήγε να πέσει στα σκαλιά όταν μια παράξενη δύναμη την έσωσε από την πτώση, μπροστά στα έντρομα μάτια του συζύγου της, ο οποίος ήταν πολύ μακριά για να μπορέσει να την πιάσει. Η ίδια μετά το συμβάν είπε ότι από πίσω της μύρισε την μυρωδιά του αρώματος που χρησιμοποιούσε ο εκλιπών παππούς της, ο οποίος κατά πως φαίνεται ήταν και ο φύλακας άγγελος της.

    Για το τέλος αφήσαμε την όμορφη ιστορία μιας κοπέλας, η οποία όπως αναφέρει άκουσε στο ραδιόφωνο την ημέρα των γενεθλίων της, το τραγούδι που συνήθισε να της τραγουδάει η μητέρα της κάθε πρωί, το ” You are The Sunshine Of My Life” του Stevie Wonder, αφού είπε δυνατά την φράση ” Μαμά σ’ αγαπώ”. Μάλλον αυτός ήταν ο τρόπος της μητέρας να της απαντήσει.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ