• Top Stories

    Α. Τσίπρας – Ντ. Τραμπ: Μίλησαν στο τηλέφωνο αλλά τι είπαν;

    Αλέξης Τσίπρας

    Α. Τσίπρας


    Τηλεφωνική συνομιλία με το νέο πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας αφού συνεχάρη τον Ντ. Τραμπ για την εκλογή του, επεσήμανε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών τονίστηκε η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ σε σειρά τομέων.

    Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής -ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης- καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

    Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς δίαυλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλειστηριασμοί: “Μάχη” μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών (video)

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκανε την έκπληξη ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην Εθνική Τράπεζα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες συναντήσεις: Τι θα πουν οι Έλληνες τραπεζίτες με διεθνείς επενδυτές σε Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ