• Top Stories

    Τι κοινό έχουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Μαρίν Λεπέν και ο Ντόναλντ Τραμπ;

    • NewsRoom
    Μαρίν Λεπέν, Ντόναλντ Τράμπ, Αλέξης Τσίπρας

    Μαρίν Λεπέν, Ντόναλντ Τράμπ, Αλέξης Τσίπρας


    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στην ίδια …μοίρα με την επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν και τον νέο πλανητάρχη, Ντοναλντ Τραμπ, στην εκπομπή “On Background” του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC.

    Με φόντο την άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οι τρεις παραπάνω ηγέτες συνθέτουν ένα παράδοξο κάδρο μέσω του οποίου προλογίζεται η τηλεοπτική εκπομπή «On Background» του βρετανικού δικτύου BBC.

    Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 4 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την περίληψη του προγράμματος, θα επιχειρήσει να αναλύσει την άνοδο του λαϊκισμού στις δύο όχθες του Ατλαντικού, με «εκπροσώπους» τον Ντόναλντ Τραμπ και τη Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, έχουν κάνει σημαία τους την ακραία ρητορική κατά των μεταναστών. Σε αυτό το παράδοξο συνονθύλευμα το βρετανικό δίκτυο βάζει και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ένα ως φαίνεται όχι και τόσο κολακευτικό παζλ προσωπικοτήτων.

    Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη εκπομπή, ετοιμάστηκε πριν τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τότε δηλαδή που ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν ακόμα ο νέος πλανητάρχης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δ. Τζανακόπουλος για την Εθνική: “Η ΕΤΕ δεν μπορεί να αγνοεί τις αποφάσεις του βασικού μετόχου της”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ανδρέας Βγενόπουλος: Έγινε η νεκροψία – Επενέβησαν εισαγγελείς για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άρθρο παρέμβαση του mononews. Το μεγάλο παρασκήνιο στην Εθνική Τράπεζα: Ποιοι πιέζουν έναν CEO για χάρη ενός προέδρου χωρίς αρμοδιότητες;



    ΣΧΟΛΙΑ