• Top Stories

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο Facebook για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook μια φωτογραφία με τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την οποία συνόδεψε με ένα κείμενο όπου τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία και δεσμεύτηκε για όσα πρέπει να γίνουν ώστε να μπορούν και αυτοί να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

    κυριακος μητσοτακης
    Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

    Ακολουθεί η ανάρτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης:

    “Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία τις έμαθα από πρώτο χέρι. Από έναν σπάνιο και γενναίο άνθρωπο, που είχε βάλει στόχο της ζωής του να αποκτήσει η κοινωνία μας μεγαλύτερη ευαισθησία και η ελληνική Πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η μητέρα μου, που σε όλη της τη ζωή – και από μικρή ηλικία – αντιμετώπιζε σημαντικά σωματικά προβλήματα, τα οποία όμως ποτέ δεν άφησε να την καταβάλλουν.

    Η εμπειρία μου αυτή συμπληρώνει μια ισχυρή προσωπική πεποίθηση. Ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μπορεί να συμμετέχει ισότιμα σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής. Να μπορεί να μορφωθεί, να σπουδάσει, να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ζει αξιοπρεπώς.

    Τα τελευταία χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει βήματα μπροστά. Οι υποδομές για τα ΑμεΑ σήμερα είναι πολύ καλύτερες από ότι 25 χρόνια πριν. Όμως, υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα που πρέπει να γίνουν, ώστε κάθε άτομο με αναπηρία στην Ελλάδα να μπορεί να διεκδικήσει όσα δικαιούται και αξίζει.

    Είναι ένα χρέος της ελληνικής πολιτείας που δεσμεύομαι να εκπληρώσω”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκ από Ζιλ ντε Κερσόβ: “Έρχεται νέο χτύπημα του ISIS στην Ευρώπη”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέτρα 4,2 δισ. ευρώ “εδώ και τώρα” ζητά το ΔΝΤ – Στην κυβέρνηση απειλούν με πολιτικές εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βερολίνο: Υποβαθμίζει τις τουρκικές προκλήσεις. Στην Αθήνα ο Σταϊνμάγερ



    ΣΧΟΛΙΑ