• Top Stories

    K. Μητσοτάκης: “Έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα”

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε σε ημερίδα με θέμα «Εθελοντισμός: Μία διαχρονική αξία», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, όπου και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «Έχει έρθει η ώρα, η χώρα μας να γυρίσει σελίδα».

    Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «Τα διδάγματα που αντλήσαμε στα χρόνια της κρίσης ήταν πολλά. Διδάγματα που αφορούσαν στην πορεία της χώρας, στα λάθη που κάναμε ως πολίτες, αλλά κυρίως ως πολιτικό σύστημα, αυτά που θα πρέπει να αλλάξουμε. Το κοινωνικό κόστος της κρίσης υπήρξε – και συνεχίζει να είναι – δυσβάσταχτο. Το ζητούμενο, όμως, σήμερα δεν είναι να συνεχίσουμε να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα. Αλλά να δούμε πώς θα αλλάξουμε όσα μας κρατάνε κολλημένους σε μια μίζερη κατάσταση, που δεν αξίζει σε καμία Ελληνίδα και σε κανέναν Έλληνα. Είμαστε η μόνη χώρα που χρειάστηκε τρία Μνημόνια – τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Με ευθύνη της τωρινής Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί σήμερα να επαναφέρει την οικονομία εκεί που βρισκόταν στα τέλη του 2014. Έχει έρθει η ώρα η χώρα μας να γυρίσει σελίδα. Να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης που θα αλλάξει το κλίμα και την ψυχολογία στην πατρίδα μας».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως «ως ΝΔ θέλουμε να δώσουμε στους Έλληνες μια Κυβέρνηση, η οποία θα μιλά με όρους αλήθειας» και επεσήμανε ότι: «Μια Κυβέρνηση που δεν θα υποσχεθεί τα πάντα, που δεν θα μιλήσει με όρους ευκταίου, αλλά με τους όρους του πραγματικού και του εφικτού. Μια Κυβέρνηση η οποία δεν θα πατρονάρει την κοινωνία των πολιτών και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μέσα από κρατικά ελεγχόμενες χρηματοδοτήσεις. Αντίθετα, μια Κυβέρνηση που θα φροντίσει να δώσει τα εργαλεία στην ίδια την κοινωνία των πολιτών για να αυτο-οργανωθεί. Που θα δράσει με έναν υποστηρικτικό και συντονιστικό ρόλο για τις εκατοντάδες πρωτοβουλίες, που εκτυλίσσονται γύρω μας καθημερινά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή στόχευση των ενεργειών και κατανομή των πόρων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: “Στα μαχαίρια” Πολάκης-νοσηλευτές με αφορμή το “πλέξιμο”

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit Live: Συζήτηση για το Άρθρο 50 (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πάνος Καμμένος: Τήρησε την υπόσχεσή του – Καστελόριζο, Ρω και Στρογγύλη οι σημερινοί σταθμοί του



    ΣΧΟΛΙΑ