• Top Stories

    Στ. Πιτσιόρλας: Εκκαθάριση εν λειτουργεία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθεί η κυβέρνηση

    Στέργιος Πιτσιόρλας

    Στέργιος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης


    Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ότι η κυβέρνηση επιθυμεί εκκαθάριση εν λειτουργεία για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, εξετάζει την υπαγωγή τους σε διαδικασία εξυγίανσης.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι «Η δική μας πρόθεση είναι να υπαγάγουμε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά σε ένα καθεστώς εκκαθάρισης, χωρίς να κλείσουν, και να βρούμε μια οριστική λύση», επισημαίνοντας και ότι οι όποιες εξελίξεις προκύψουν, θα υπάρξουν μετά τις 8 Μαρτίου του 2017, ημερομηνία που θα διεξαχθεί η συζήτηση της επιστροφής των κρατικών ενισχύσεων ύψους 310 εκατ. ευρώ από το ελληνικό κράτος προς τα ναυπηγεία, τις οποίες και ζητά το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ).

    Ο υφυπουργός Οικονομίας δήλωσε ακόμη πως «Θεωρώ ότι θα μπορώ να σας πω περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα μετά την συνάντηση που θα γίνει στις 8 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να μπορέσουμε και το θέμα των κρατικών ενισχύσεων να επιλύσουμε, είναι μεγάλο το ποσό και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτό, και ταυτόχρονα να ξανά-λειτουργήσουν κανονικά τα ναυπηγεία».

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι σε 15-20 μέρες πρόκειται να έρθει νομοθετική πρωτοβουλία για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να την στηρίξουν τονίζοντας ότι «Πολεμικό πλοίο δεν πρόκειται να πάει σε άλλη χώρα, ούτε να επισκευαστεί ούτε να κατασκευαστεί».

    Σε ότι αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε: «Αυτό που μελετούμε αυτή τη στιγμή είναι να υπαχθούν σε μια διαδικασία εξυγίανσης προκειμένου και αυτά να μπορέσουν, χωρίς να διακοπεί η λειτουργία τους, να αποκτήσουν “ζωή” και να λειτουργήσουν σοβαρά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Le Monde: Ο Σόιμπλε σε ρόλο «Όθωνα και αντιδημοφιλή δυνάστη των Ελλήνων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντάισελμπλουμ: Δε θα εκταμιευτούν οι δόσεις χωρίς θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζανακόπουλος: Κλειδί στις εξελίξεις η επιστροφή του ΔΝΤ και του γερμανικού υπ. Οικ. στον ρεαλισμό



    ΣΧΟΛΙΑ