• Top Stories

    Γ. Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Καταστροφικό το κλείσιμο της αξιολόγησης (video)


    Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπου και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα είναι «καταστροφικό» και αντί αυτού η κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέξει να έρθει σε ρήξη με τους δανειστές.

    Δείτε τη συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη στον ΑΝΤ1:

    Στην ερώτηση αν ρήξη με τους δανειστές σημαίνει επιστροφή στη δραχμή, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τη δραχμή είναι να τη φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης», επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η παγίωση ενός πλεονάσματος 3,5% «θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία».

    «Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση», υποστήριξε επιπλέον και εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση θα αποδεχθεί τα πάντα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τον Ιούλιο, όταν η Αθήνα θα κληθεί να καταβάλλει περίπου 4 δισ. ευρώ.

    Επαναλαμβάνοντας ότι η συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία, ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε ποια ήταν η μεγάλη διαφωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο της επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα. «Του είχα πει», δήλωσε, πως «στόχος τους είναι να επιλέξουν εκείνοι πότε θα συμβεί το Grexit».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ – Αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για την Θράκη – Τι απαντά ο ίδιος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το υπ. Πολιτισμού διαψεύδει την Independent: Δεν υπάρχει καμία πρόταση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μείωση 26% σε σχέση με πέρυσι στο πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο δίμηνο – Η «παύση πληρωμών» σώζει τον στόχο



    ΣΧΟΛΙΑ