• AUTO

    Ο Νίκο Ρόσμπεργκ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Φόρμουλα 1

    Niko Rosberg


    Ο 31χρονος Νίκο Ρόσμπεργκ  κατέκτησε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην καριέρα του. Ο Γερμανός ήθελε τουλάχιστον να τερματίσει στις πρώτες τρεις θέσεις του Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι ώστε να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή. Και τα κατάφερε, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση.

    Επιπλέον, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πέρα από την ιστορία που έγραψε με την κατάκτηση του τίτλου, σημείωσε ακόμη ένα σπάνιο κατόρθωμα. Έγινε, ο δεύτερος πιλότος που κατακτά Παγκόσμιο τίτλο μετά τον πατέρα του, Κέκε Ρόσμπεργκ, ο οποίος το είχε κατακτήσει το 1982, με τον γιο του να φοράει το στέμμα, 34 χρόνια μετά. Οι πρώτοι που το είχαν καταφέρει ήταν οι Γκρέιχαμ και Ντέιμον Χιλ.

    Ο Λουίς Χάμιλτον, κατέκτησε την πρώτη θέση, η οποία όμως δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα.

    Ο Γερμανός ξεκίνησε από τη θέση δύο στην οποία έμεινε ως το τέλος. Το ξεκίνημα ήταν όσο πιο προσεκτικό μπορούσε για τον Ρόσμπεργκ, ο οποίος με “μαεστρία” έβαλε σε θέση οδηγού τον Χάμιλτον, προσπαθώντας να μην ρισκάρει εξ αρχής.

    Ο Ρόσμπεργκ καθυστέρησε στα πιτ εξαιτίας του Φέτελ, ο οποίος του δυσκόλεψε την έξοδο, με αποτέλεσμα να βγει ξανά στην πίστα πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος όμως δεν είχε πραγματοποιήσει πιτ στοπ.

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στο Άμπου Ντάμπι, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση. Με αποκορύφωμα την προσπέραση στον Μαξ Φέρστάπεν, ο Γερμανός άφησε στην τέταρτη θέση τον Ολλανδό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δείτε το σοκαριστικό ατύχημα στο GT World Cup (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: i-Pace: Υποδεχθείτε το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την υπογραφή της Jaquar

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το συγκλονιστικό Jeep Compass που έρχεται το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ