• What's happening

    Ο Στυλιανός Λυκούδης, πρωτοπόρος του ελληνικού φαρικού δικτύου, το επόμενο πρόσωπο του «Αυτοί που Τόλμησαν» στο COSMOTE HISTORY

    COSMOTE


    Το 12ο και τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, παρουσιάζει τον άνθρωπο που σχεδίασε και δημιούργησε στις αρχές του 1900 το φαρικό δίκτυο στην Ελλάδα, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως. Το επεισόδιο προβάλλεται τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 22.00.

    Γεννημένος το 1878 στην Ερμούπολη Σύρου, με πατέρα νομικό και λογοτέχνη (Εμμανουήλ Λυκούδης) και με καταγωγή από παλιά βυζαντινή οικογένεια, ο Στυλιανός Λυκούδης ήταν αντιναύαρχος του Βασιλικού Ναυτικού και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ως αξιωματικός, διακρίθηκε στην Υπηρεσία Φάρων, συνδέοντας το όνομά του με την ανάπτυξη του φαρικού δικτύου στην Ελλάδα. Ο Λυκούδης διατηρεί μέχρι και σήμερα το προνόμιο να είναι ο νεότερος και ταυτόχρονα ο μακροβιότερος αξιωματικός που υπηρέτησε ποτέ στο Ναυτικό, με 54 χρόνια ενεργού υπηρεσίας στην υπόθεση των ελληνικών φάρων. Το πρωτοποριακό έργο του, μας άφησε σήμερα ως κληρονομιά, τους 1451 μικρούς και μεγάλους φάρους που λειτουργούν πλέον με συστήματα νέας τεχνολογίας και εντάσσονται στο ελληνικό δίκτυο της Υπηρεσίας Φάρων.

    Στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», αξιωματικοί και φαροφύλακες που γνωρίζουν από προφορικές αφηγήσεις και γραπτές μαρτυρίες τον «πατριάρχη» των φάρων, μιλούν για το έργο του και θυμούνται ιστορίες και περιστατικά που αποτελούν τεκμήρια στη ναυτική ιστορία της Ελλάδας.

    Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Γιώργος Κορδέλλας, ενώ την έρευνα ο Νίκος Τιλκερίδης.

    Δείτε το τρέιλερ του 12ου επεισοδίου:

    Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν» προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

    Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της COSMOTE TV, www.cosmotetv.gr



    ΣΧΟΛΙΑ