• Top Stories

    Sueddeutsche Zeitung: « Έχει μεγάλες ευθύνες για το ελληνικό ζήτημα ο Σόιμπλε»

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος Γερμανός πολιτικός

    Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βετεράνος Γερμανός πολιτικός


    Ευθείες κατηγορίες κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ρίχνει η γερμανική εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, για τον ρόλο που παίζει στο ελληνικό ζήτημα και για το γεγονός ότι δεν του αρέσει να συμβιβάζεται , παρά μόνο να επιτίθεται στο ΔΝΤ.

    Μάλιστα, γι’ αυτό το θέμα, “παρατήρηση” του έκανε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας χαρακτηριστικά: «”Παρακαλώ, όχι κλιμάκωση στο θέμα της Ελλάδας”!

    Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, έχει διαδραματίσει σημαντικό αρνητικό ρόλο, αφού δεν επιτρέπει ουσιαστικά την συμφωνία για την επόμενη δόση. Είναι ο μεσολαβητής μεταξύ Eurogroup και ΔΝΤ, οπότε έιναι κατά έναν μεγάλο βαθμό στο χέρι του και αφού όλα καθυστερούν, είναι ευθύνη δική του.

    Η εφημερίδα συνεχίζει να τον κατηγορεί, λέγοντας ότι αμφισβητεί συνεχώς το Ταμείο και πως όταν υπάρχει συμβιβασμός, δεν αρέσει ποτέ στον ίδιο.

    Υπενθυμίζει, τέλος, ότι το 2015, ο Σόιμπλε, είχε προτείνει την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που ο κ. Γιούνκερ δεν ήθελε σε καμία περίπτωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση Σόιμπλε σε ΔΝΤ: «Δεν συμφωνούμε με τις εκτιμήσεις του Ταμείου για την ανάπτυξη στην Ελλάδα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσακαλώτος στο Spiegel: Ο Σόιμπλε δεν θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παπαδήμος: «Πίστευα ότι η αλληλογραφία είχε ελεγχθεί όπως κάθε φορά»



    ΣΧΟΛΙΑ