• Top Stories

    Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα από τον ιό του δυτικού Νείλου – Σε ποιες περιοχές εμφανίζονται κρούσματα

    • NewsRoom
    ιός δυτικού νείλου


    Ο ιός του δυτικού Νείλου, ο οποίος μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος από μολυσμένα κουνούπια, «χτύπησε» και φέτος στην Ελλάδα. Το πρώτο θύμα του ιού είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα από το νομό Αργολίδας.

    Η άτυχη γυναίκα εμφάνισε εγκεφαλίτιδα, έπειτα από τσίμπημα και δυστυχώς κατέληξε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ακόμη δύο ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, εκ των οποίων, ο ένας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με εγκεφαλίτιδα.

    Πού εμφανίζονται κρούσματα

    Τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα της μόλυνσης με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Αργολίδα, η εστία της μόλυνσης παραμένει ενεργή, με το Ναύπλιο, το Άργος και τις Μυκήνες να αποτελούν τις περιοχές που επηρεάζονται από τον ιό των κουνουπιών και να καταγράφουν συνεχώς νέους ασθενείς.

    Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν αποκλείουν την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλη γεωγραφική περιοχή. Τονίζουν ωστόσο ως θετικό ότι υπάρχει επαγρύπνηση των υγειονομικών αρχών και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας διότι διασφαλίζεται η έγκαιρη διάγνωση άρα και αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων.

    12 άνθρωποι έχουν νοσήσει στην Ελλάδα

    Συνολικά, μέχρι και σήμερα σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, 12 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου και έχουν νοσήσει. Οι 8 εμφάνισαν βαριά συμπτώματα, από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Οι 4 εμφάνισαν ηπιότερα συμπτώματα που παραπέμπουν σε εκείνα της γρίπης ή άλλης ίωσης και χωρίς να πληγεί το κεντρικό νευρικό σύστημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παίρνει μπρος το «στοιχειωμένο» έργο για το υδροηλεκτρικό στη Μεσοχώρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις μέδουσες στον Κορινθιακό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι πρέπει να κάνετε αν σας τσιμπήσει μέδουσα ή άλλοι θαλάσσιοι οργανισμοί



    ΣΧΟΛΙΑ