• Top Stories

    Nέα ποινική δίωξη για εξοπλιστικά


    Ακόμα μία «αμαρτωλή» σύμβαση επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου παίρνει το δρόμο της ανάκρισης.

    Η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για τη σύμβαση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων στην προμήθεια των ελικοπτέρων τύπου Σινούκ.

    Κατηγορούμενοι (και γι’αυτό το εξοπλιστικό) είναι ο πρώην γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, ο αναπληρωτής του Αντώνης Κάντας, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ως πρόεδρος της εταιρείας SONAK αλλά και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ηλίας Αρκουμανέας.

    Η κακουργηματική κατηγορία που βαρύνει τους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι για απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και τους εκπροσώπους της εταιρείας για ηθική αυτουργία στην απιστία.

    Παράλληλα, η Εισαγγελία διαβίβασε αντίγραφο της δικογραφίας στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τότε υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίες ωστόσο, ακόμα κι αν υπήρχαν, έχουν πλέον παραγραφεί.

    Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 1998 και η ζημία που φέρεται να προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο από τη μη εκτέλεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Άρειος Πάγος «ξεμπλοκάρει» τη δόση. Ασκήθηκε αναίρεση στο βούλευμα του ΤΑΙΠΕΔ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις για το Noor 1: Ο Γιαννουσάκης κατήγγειλε πιέσεις στον εισαγγελέα Εφετών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίκαιρο ερώτημα από την ΝΔ για τις παρεμβάσεις Καμμένου για το «Noor 1»



    ΣΧΟΛΙΑ