• Top Stories

    Μαρτυρίες-σοκ από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη

    • NewsRoom
    Βαρκελώνη


    Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες  των ανθρώπων που έζησαν την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Βαρκελώνη, όταν ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Λα Ράμπλα. Πανικόβλητος ο κόσμος έτρεχε να σωθεί, ενώ πολλοί κατάφεραν να καταφύγουν σε καφέ και μαγαζιά.

    «Ξαφνικά απλά άκουσα έναν θόρυβο και όλοι όσοι βρίσκονταν στον δρόμο άρχισαν να τρέχουν και να ουρλιάζουν. Είδα μια γυναίκα δίπλα μου να ουρλιάζει για τα παιδιά της», δήλωσε στο Sky News ο Ααμέρ Ανγουάρ που βρισκόταν στο σημείο, ενώ πρόσθεσε ότι, «Η αστυνομία ήταν πολύ γρήγορα εκεί. Αστυνομικοί με όπλα βρίσκονταν παντού. Υπήρξε χάος και πανικός. Ένας από τους καταστηματάρχες προσπάθησε να του μιλήσει και του είπε πως είδε πέντε με έξι ανθρώπους τραυματίες στο έδαφος».

    Ενας άλλος μάρτυρας είπε στο βρετανικό δίκτυο πως, «Ήταν αρκετά τρομακτικό. Ξαφνικά άνθρωποι έτρεχαν και τα καταστήματα έκλειναν. Αρχικά μίλησαν για πυροβολισμούς. Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε».

    Η Daniela Goicoechea, η οποία περπατούσε στον πεζόδρομο μαζί με τα τρία της παιδιά, ηλικίας από έως πέντε, δήλωσε στον Independent ότι, «Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, αλλά δεν ήξερα τι γινόταν. Ήμαστε χαμένοι, έτρεχα μαζί με τα παιδιά και κρυφτήκαμε σε ένα κοντινό καφέ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρόμος στη Βαρκελώνη: Φορτηγό έπεσε πάνω πεζούς-Ένοπλοι εισέβαλαν σε εστιατόριο-Τέσσερις νεκροί (video-σοκ)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο και όμως ελληνικό: Γιατί κατέβασαν από το πλοίο τους πυροσβέστες στην Κεφαλονιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρία Δεναξά: Το απίστευτο περιστατικό με τον «τσουχτερό» λογαριασμό σε εστιατόριο στη Σύρο



    ΣΧΟΛΙΑ