• Top Stories

    Κως: Οι πολιτικοί ηγέτες εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους πληγέντες

    • NewsRoom
    Παυλόπουλος

    Προκόπης Παυλόπουλος


    Ο φονικός σεισμός που πραγματοποιήθηκε στα Δωδεκάνησα τα ξημερώματα, έπληξε σε πολύ μεγάλο βαθμό την Κω, όπου μεταξύ άλλων προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και προκάλεσε απίστευτες υλικές ζημιές, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους αλλά και την στεναχώρια της επόμενης ημέρας.

    Οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, μίλησαν για την Κω, εκφράζοντας ως επί το πλείστον την στήριξή τους στους πληγέντες του νησιού.

    Παυλόπουλος: «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τα θύματα»

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μίλησε με τον Δήμαρχο της Κω, κ. Γ. Κυρίτση, εκφράζοντας την θλίψη του για τα θύματα που προκάλεσε ο σεισμός και ευχήθηκε όσο ταχύτερη ανάρρωση στους τραυματίες

    Ο κ. Παυλόπουλος, ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και για όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν. Διαβεβαίωσε, δε, τον Δήμαρχο ότι οι υπηρεσίες της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα βρίσκεται στην διάθεσή όλων.

    Μητσοτάκης: «Η σκέψη μας είναι στην Κω»

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε της εξής δήλωση:

    «Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στην Κω.

    Στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στους τραυματίες και σε όλους όσοι επλήγησαν από το σεισμό.

    Απαιτείται πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επουλωθούν άμεσα οι πληγές.

    Ήδη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στην περιοχή.

    Στο πλαίσιο αυτό θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μου να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της σημερινής συζήτησης για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο».

    Βούτσης: «Συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών»

    Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έκανε της εξής δήλωση:

    «Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό στην Κω και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είμαστε όλοι στον πλευρό των κατοίκων της Κω, που δοκιμάζονται από τον σεισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

    Την συμπαράσταση της εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά

    Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, επικοινώνησε με τον Δήμαρχο της Κω, Γιώργο Κυρίτση, εκφράζοντας την συμπαράστασή της στους κατοίκους.

    Μάλιστα, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο του κόμματος, που αποτελείται από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό (βουλευτή Δωδεκανήσου) και τον αρμόδιο τομεάρχη της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη, για να ελέγξει την κατάσταση και «να συμβάλει με κάθε τρόπο στα άμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κως: Έξι τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό – Πολίτες τρέχουν να σωθούν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρόμος και στην Αλικαρνασσό από τον σεισμό (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φονικός σεισμός στα Δωδεκάνησα: Δύο νεκροί στην Κω και δεκάδες τραυματίες (pics – video)



    ΣΧΟΛΙΑ