• Top Stories

    Κλιμακώνεται η ένταση: Και οι Μαλδίβες διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ


    Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση με το Κατάρ, καθώς, μετά τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Μπαχρέιν, τώρα και οι Μαλδίβες ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με τη χώρα του Κόλπου την οποία κατηγορούν ότι στηρίζει την τρομοκρατία.

    «Οι Μαλδίβες έλαβαν την απόφαση αυτή εξαιτίας της σφοδρής τους αντίθεσης στις δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», ανακοίνωσε η κυβέρνηση του μικρού αυτού κράτους στον Ινδικό Ωκεανό.

    Οι χώρες του Κόλπου και η Αίγυπτος επικρίνουν εδώ και καιρό τη στήριξη του Κατάρ προς τους ισλαμιστές, κυρίως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία θεωρούν έναν επικίνδυνο πολιτικό εχθρό.

    Παρά τη φήμη τους ως τουριστικός προορισμός οι Μαλδίβες, η πλειονότητα των κατοίκων των οποίων είναι μουσουλμάνοι, έχουν μεγάλο αριθμό νεαρών που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στη Μέση Ανατολή.

    Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σάλμαν ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τον Ιούνιο το νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία, όμως ανέβαλε το ταξίδι εξαιτίας μιας επιδημίας γρίπης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το Ριάντ και οι χώρες – σύμμαχοί του διακόπτουν τις σχέσεις με το Κατάρ λόγω τρομοκρατίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ναυάγησε» το Χρηματιστήριο του Κατάρ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίση με το Κατάρ: Τα μέτρα που έλαβαν οι αραβικές χώρες του Κόλπου κατά της Ντόχα



    ΣΧΟΛΙΑ