• Top Stories

    Εισαγγελέας: Να μην συλληφθεί η σύζυγος Στουρνάρα, όπως ζητούσε ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης

    Στουρνάρας

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδας


    Με εισαγγελική εντολή, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα δεν θα συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως ζητούσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Η παραγγελία του εισαγγελέα πρωτοδικών στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης έδωσε τέλος στο δικονομικό αλαλούμ που ακολούθησε των όσων διαδραματίστηκαν νωρίτερα στην αίθουσα του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελιοδικείου της Αθήνας.

    Ο δημοσιογράφος, κατηγορούμενος για τη συκοφαντική δυσφήμιση της Λίνας Νικολοπούλου, κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της δίκης του ότι φίλη της μηνύτριας, ηχογραφεί με το κινητό τηλέφωνο την αποδεικτική διαδικασία.

    Το δικαστήριο αποφάσισε την προσαγωγή της κα Νικολοπούλου και της φίλης της στον εισαγγελέα και την κατάσχεση του κινητού.

    Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε, οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου διαμαρτύρονταν στους αστυνομικούς ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία. Οι συνήγοροι του κ.Βαξεβάνη φώναζαν, από την άλλη, ότι παρεμποδίζουν τους αστυνομικούς που ετοιμάζονταν να προσαγάγουν τις δύο γυναίκες.

    Μέσα στην αναστάτωση η κα Νικολοπούλου έφυγε… προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ συνοδεία αστυνομικών, η φίλη της οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

    Τελικά, μετά από πολύωρες… διαπραγματεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών με τον εισαγγελέα, δόθηκε η εντολή στην αστυνομία να μην προχωρήσει σε καμία σύλληψη και το υλικό που έχει συγκεντρωθεί να διαβιβαστεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα.

    Το χρονικό

    Η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος έχει μηνύσει τον Κώστα Βαξεβάνη για δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc το Μάιο του 2015, σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Το πρωί, την ώρα που κατέθετε στο δικαστήριο η κα Νικολοπούλου προκλήθηκε ένταση, με τον δημοσιογράφο να υποστηρίζει ότι φίλη της μάρτυρος που βρισκόταν στο ακροατήριο, μαγνητοφωνούσε με κινητό τηλέφωνο την ακροαματική διαδικασία.

    Η σύζυγος του κ. Στουρνάρα φέρεται να παραδέχτηκε ότι το κινητό ήταν δικό της και οι συνήγοροι του δημοσιογράφου να ζητήσουν να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για την κα Νικολοπούλου και τη φίλη της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλημμύρισε στα σκουπίδια η Αττική – Ανυπόφορη η κατάσταση σε τουριστικές περιοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το DNA μίλησε: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είναι συγγενείς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκπληκτική επιχειρηματική κίνηση από τον Κλούνεϊ. Δείτε τι δώρο θα κάνει στην Αμάλ με τα λεφτά που πήρε



    ΣΧΟΛΙΑ