• Top Stories

    Ίρμα: «Φύγετε να σωθείτε! Δεν θα ζήσετε!»

    • NewsRoom


    Δραματική έκκληση απηύθυνε προς τους κατοίκους της Φλόριντα ο κυβερνήτης Ρίκι Σκοτ, εν αναμονή της έλευσης του τυφώνα Ίρμα.

    «Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!» είπε ο κυβερνήτης, καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές στις οποίες έχει δοθεί η σχετική εντολή.

    Ο «Ιρμα-γεδδών» έχει περάσει από τις Αντίλλες, τις Μπαχάμες, την Κούβα και άλλες περιοχές, αφήνοντας πίσω του το χάος. «Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα» είπε ο κυβερνήτης.

    Ο Ίρμα, ενισχύθηκε και πάλι το πρωί φθάνοντας στην κατηγορία 5 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, έφθασε στην Κούβα το πρωί από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι.

    Πλέον το Μαϊάμι και οι άλλες περιοχές στη Φλόριντα μοιάζουν με πόλεις – φαντάσματα με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους.

    Ο Ρίκι Σκοτ ζήτησε βοήθεια από τουλάχιστον 17.000 εθελοντές για την επόμενη μέρα.

    Πάντως νωρίς το απόγευμα ο τυφώνας  υποβαθμίστηκε σε κατηγορία 3. Η έλευσή του πάντως αναμένεται «βίαιη» καθώς οι άνεμοι πνέουν με 200 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ο όγκος νερού που θα πέσει στη χερσόνησο της Φλόριντα θα είναι άνευ προηγουμένου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κούβα: Ο κυκλώνας Ίρμα ενισχύθηκε ξανά στην κατηγορία 5 – Βρίσκεται στο κουβανικό έδαφος



    ΣΧΟΛΙΑ