• Top Stories

    Ιρλανδία: «Fake news» η είδηση για μείωση των εταιρικών φόρων στο 8%

    • NewsRoom


    Τον ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για δήθεν μείωση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών της Ιρλανδίας διέψευσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός της χώρας Λίο Βαράντκαρ.

    «Ακούω ότι η Ιρλανδία σκοπεύει να μειώσει τους εταιρικούς της φόρους από 12% σε 8%», δήλωσε την Δευτέρα ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο ισχυρισμός του προέδρου Τραμπ ότι προτείνουμε την μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 8% είναι όντως ψευδής είδηση. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο», τόνισε στο κοινοβούλιο ο Βαράντκαρ. «Ο συντελεστής μας φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων είναι 12,5%, παραμένει σε αυτό το ποσοστό για πάρα πολλά χρόνια, μέσα από αλλαγές πολλών κυβερνήσεων, και από περιόδους ύφεσης και ανάπτυξης…», συμπλήρωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

    Ο ήδη χαμηλός εταιρικός φόρος, ο οποίος βρίσκεται στο 12,5%, έχει μετατρέψει την Ιρλανδία σε επενδυτικό κέντρο για μεγάλες εταιρείες όπως η Google και το Facebook. Από την άλλη, έχει δεχθεί τις σφοδρές επικρίσεις από τους Αμερικανούς πολιτικούς.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την επιθυμία του για την μείωση του εταιρικού φόρου στις ΗΠΑ από το 35% σε 20% για τον καλύτερο ανταγωνισμό ενάντια σε χώρες με χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή, όπως η Ιρλανδία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Πιθανή η αναβολή του νομοσχεδίου για το Brexit μέχρι τον επόμενο μήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνηση ματ από Τραμπ: Ρίχνει στο 20% τον φόρο των επιχειρήσεων

     



    ΣΧΟΛΙΑ