• Top Stories

    Απίστευτα σχόλια του BBC για το “πάρτι” σκουπιδιών στην Αθήνα

    • NewsRoom


    Ρεπορτάζ – “αφιέρωμα” στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα με τα συσσωρευμένα σκουπίδια, παραθέτει στην ιστοσελίδα του το BBC.

    «Από την αρχή της εβδομάδας, σωροί σκουπιδιών έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται σε πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τουριστικές περιοχές της Αθήνας ήταν ανάμεσα σε εκείνες που επηρεάστηκαν χειρότερα. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως η Κέρκυρα».

    Στην συνέχεια, εξηγεί τον λόγο των κινητοποιήσεων και της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως κάνει και ειδική αναφορά στα επεισόδια της Σταδίου, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Επιμένει, λέγοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σκουπίδια, δεν αφήνουν τους πεζούς να προχωρήσουν.

    «Οδηγώντας μέσα στις κεντρικές γειτονιές της Αθήνας σήμερα το πρωί, δεν μπορεί να μη δείτε τους σωρούς σκουπιδιών σε κάθε γωνιά. Οι πεζοί κρατούν τις μύτες τους καθώς περνούν τα οδοφράγματα των απορριμμάτων και μερικές φορές περνούν στο αντίθετο πεζοδρόμιο. Η κατάσταση είναι χειρότερη κοντά σε επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, τα οποία έχουν καθημερινά μεγάλους όγκους απορριμμάτων».

    Στο δημοσίευμα υπάρχει και ειδική μνεία σε παρελθοντικές παρεμφερείς καταστάσεις, που είχαν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα γενικά, κάτι που οδηγεί τους Έλληνες να κρατήσουν όσο μπορούν στο σπίτι τα απορρίμματά τους.

    Τέλος, συγχέεται η κατάσταση αυτή με το κύμα καύσωνα που πλησιάζει στην Αθήνα, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κάτι που θα δημιουργήσει πολύ άσχημο κλίμα, τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους ντόπιους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλημμύρισε στα σκουπίδια η Αττική – Ανυπόφορη η κατάσταση σε τουριστικές περιοχές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το DNA μίλησε: Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι είναι συγγενείς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκπληκτική επιχειρηματική κίνηση από τον Κλούνεϊ. Δείτε τι δώρο θα κάνει στην Αμάλ με τα λεφτά που πήρε



    ΣΧΟΛΙΑ