• Business

    Τα χαρακτηριστικά των 11 πιο επιτυχημένων δισεκατομμυριούχων

    Oprah Winfrey


    Τι κοινό έχουν οι δισεκατομμυριούχοι μεταξύ τους; Εκτός από το μέγεθος του τραπεζικού τους λογαριασμού, πολλοί από αυτούς παρουσιάζουν κάποια ειδικά χαρακτηριστικά ή μερικές ιδιορρυθμίες στην προσωπικότητά τους, που τους βοήθησαν να επιτύχουν.

    Διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε αν έχετε κάποιο από αυτά τα 11 χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχουν οι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Oprah Winfrey, ο Warren Buffett και ο Bill Gates. Αν ναι, ίσως γίνετε κι εσείς μια μέρα!

    1. OPRAH WINFREY: Ευγνώμων
    Η πρώην βασίλισσα της ημερήσιας τηλεόρασης, παρά την άφθονη επιτυχία της, αισθάνεται τεράστια ευγνωμοσύνη καθημερινά, ενώ πιστεύει πως πρέπει να εκτιμάς ό,τι έρχεται στη ζωή σου.

    2. WARREN BUFFETT: Υπομονετικός
    Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έφτιαξε την τεράστια περιουσία του αργά και παίρνοντας τον χρόνο του, καθώς πιστεύει πως ένα από τα οικονομικά λάθη στην αγορά είναι το να προσπαθεί κανείς να γίνει πλούσιος γρήγορα.

    3. BILL GATES: Ταπεινός/σεμνός
    Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ασχολείται με τις φιλανθρωπίες και αφιερώνει χρόνο και χρήμα για να βελτιώσει τη ζωή των φτωχότερων. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως υπάρχουν εισφορές πολύ πιο σημαντικές από τις δικές του.

    4. LARRY ELLISON: Περίεργος
    Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Oracle Corporation λέει ότι η περιέργειά του είναι υπεύθυνη για την επιτυχία του, καθώς αμφισβητούσε τους ειδικούς, την εξουσία και τη συμβατική σοφία προσπαθώντας να μάθει πράγματα.

    5. MICHAEL BLOOMBERG: Γενναίος
    Όταν ήταν 39 ετών ο Michael Bloomberg απολύθηκε από τη μόνη δουλειά που είχε και πήρε ένα μεγάλο ρίσκο: ξεκίνησε τη δική του εταιρεία δίνοντας οικονομικές πληροφορίες κατευθείαν στα desktops των ενδιαφερόμενων, ενώ όλοι του έλεγαν πως θα αποτύχει.
    6. MARK ZUCKERBERG: Επίμονος
    Ο CEO του Facebook θεωρεί πως δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε και χάρη στην αποφασιστικότητα και την επιμονή που τον διακρίνει, κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεράστιο κολοσσό που συνεχίζει να μεγαλώνει και να αποκτά ολοένα και περισσότερη δύναμη.
    7. SHELDON ADELSON: Ανυποχώρητος
    Ο CEO του Las Vegas Sands Corporation ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του από πολύ νωρίς και κατά την πάροδο των χρόνων έχασε την περιουσία του 2 φορές! Παρά τις απώλειές του, δεν υποχώρησε ποτέ και κατάφερε να (ξανα)φτιάξει μια ακόμη μεγαλύτερη περιουσία.
    8. LARRY PAGE: Καινοτόμος
    Ο συνιδρυτής της Google δεν ήξερε αν υπάρχουν πρακτικές εφαρμογές στην ιδέα αυτή, απλώς γνώριζε ότι πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο. Kαλά έκανε και εμπιστεύτηκε το ένστικτό του, γιατί σήμερα η Google είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης.
    9. MARK CUBAN: Ελκυστικός
    Ο επιχειρηματίας Mark Cuban γνωρίζει τη σημασία του να κερδίσεις την καρδιά και το μυαλό των άλλων. Έτσι, θεωρεί ότι πρέπει να είσαι κοινωνικός άνθρωπος, να μιλάς όμορφα με τους άλλους και να έχεις μια γοητευτική και ευχάριστη προσωπικότητα.
    Mark Cuban traits10. GEORGE SOROS: Παρορμητικός
    Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές και επιχειρηματίες του σήμερα, αλλά σε σύγκριση με άλλους πλούσιους επενδυτές είναι πιο παρορμητικός. Βασίζεται πολύ στο ένστικτό του και ωθεί και τους άλλους ανθρώπους να το κάνουν αυτό.
    11. JEFF BEZOS: Θαρραλέος
    Ο ιδρυτής του Amazon δήλωσε κάποτε ότι είναι πρόθυμος να αποτύχει και ότι αυτό τον κάνει ακόμη πιο επιτυχημένο στις καινοτομίες του. Συνεχίζει τη γενναία του παραδοχή λέγοντας πως χωρίς πρόθεση αποτυχίας, οι περισσότερες καινοτομίες δεν θα λειτουργήσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ