• Business

    Σήμερα λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

    Φορολογούμενοι


    Τελευταία ημέρα η Παρασκευή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς το Taxis από το βράδυ θα είναι κλειστό. Στις 6.055.000 βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι φορολογικές δηλώσεις.

    Για το 41,4% των φορολογούμενων, το βάρος από την εφορία θα είναι δυσβάσταχτο, αφού καλούνται να πληρώσουν 3,5 δις ευρώ. Κοινώς, πάνω από 4 στους 10 φορολογούμενους, έχοντας ήδη πληρώσει πολλά, θα αναγκαστούν να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να πληρώσουν τα βαριά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), 2.493.842 φορολογούμενοι, έχουν λάβει χρεωστικά εκκαθαριστικά. Αυτοί, θα πληρώσουν μέσο φόρο 1407 ευρώ.

    Το 15,63% των φορολογούμενων έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό ενώ μηδενική είναι η εκκαθάριση για το 42,96% των φορολογούμενων. Η επιστροφή φόρου για τους 941.685 φορολογούμενους που έχουν λάβει πιστωτικό εκκαθαριστικό ανέρχεται σε 376 ευρώ.

    Το μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί -εκτός από τους φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα από 35.000 ευρώ και επιβαρύνονται από τα υψηλά κλιμάκια φορολογήσης-, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν πενιχρά εισοδήματα και «καίγονται» από τα τεκμήρια διαβίωσης.

    Ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες το εισόδημά τους στην πραγματικότητα εξανεμίζεται αφού πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι φόροι και οι εισφορές φτάνουν και στο 70%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aποκάλυψη mononews. Οι νέες εντολές Πιτσιλή: Βρείτε μου τα trusts και φορολογήστε τα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φορολογική τρέλα! Χανιώτης με εισόδημα 0,24 ευρώ θα πληρώσει φόρο 4.447 ευρώ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Φοροδιαφυγή-μαμούθ! Εταιρεία απέκρυψε 2 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ