• Top Stories

    Η Goldman Sachs «βλέπει» καθαρή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα

    • NewsRoom


    Σε έκθεσή του, ο διεθνής οίκος Goldman Sachs, αναφέρει πως περιμένει ότι η τελική επανεξέταση του ελληνικού προγράμματος θα συνοδεύεται από μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

    Για τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Goldman Sachs θεωρεί ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εννοεί πως η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της από την αγορά.

    Ο κ Ντάισελμπλουμ «έδειξε» το δρόμο που θα κινηθεί η χώρα μας στη σχετική συνέντευξη Τύπου,καθώς δήλωσε ότι θα υποστηρίξει μια “καθαρή έξοδο” της Ελλάδας από το τρέχον (τρίτο) πρόγραμμα της, τονίζει η Goldman Sachs στην έκθεση της.

    Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμη ότι η εποπτεία θα ξεκινήσει μόλις η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, κάτι το οποίο έχει συμβεί και με τις υπόλοιπες χώρες που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα στήριξης.

    Η Goldman Sachs συνεχίζει να προσδοκά ότι η τελική επανεξέταση του προγράμματος θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

    Τα σχόλια του Προέδρου του Eurogroup υπονοούν ότι η Ελλάδα δεν θα υπαχθεί σε άλλο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής και θα χρηματοδοτήσει επομένως το μεγαλύτερο ποσοστό των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της από την αγορά, τονίζει ο διεθνής οίκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιμένει ο Ντομπρόφσκις: «Πλεόνασμα 3,5% το 2018 για να αντιμετωπιστεί το χρέος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάγια ρύθμιση: Πώς θα μπείτε στη ρύθμιση των 12 δόσεων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποχώρηση «βόμβα» από την ελληνική αγορά: Γιατί η Unilever Hellas πουλά τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon



    ΣΧΟΛΙΑ