• Gossip

    «Κατινιές», κακιούλες και στη μέση… Λιάγκας

    Γιώργος Λιάγκας


    Εγωκεντρική, συναισθηματικά ασταθής, προσποιητή, άνευ φαντασίας, μιμητική, απροσάρμοστη, εγωπαθής, με τον εαυτό της πάντα επίκεντρο της, η ίδια η ελληνική τηλεόραση κάνει θέμα τον εαυτό της και βαφτίζει σταρ τους πρωταγωνιστές και στυλοβάτες της. Όταν δεν έχει λόγους να είναι πρώτη είδηση, η ίδια εφευρίσκει μερικούς, ακόμα και προσποιητούς.

    Τώρα κρατά το γαϊτανάκι των εντυπώσεων και των μικρών ιντριγκών της με το  πομπώδες, τάχα μου βυζαντινό, ύφος της αιωνιότητας! Μικροί θρίαμβοι επί των «άλλων», των «εχθρών», των «αντιπάλων καναλιών», με «σου πα» – «μου πες» σε καμαρίνια, διαδρόμους, αδειανά γραφεία, κινητά τηλέφωνα από αυτά τα ακριβά που κοστίζουν, όσο τρία μηνιάτικα και που μόνο οι «σταρ» μιας μικρής, απελπισμένης χώρας διαθέτουν!

    Μεγάλα θέματα που διαρκούν, ώσπου να φτάσουν τα νούμερα τηλεθέασης της επομένης μέρας ή να αλλάξουν οι συσχετισμοί για συνεργασίες την άλλη σεζόν! Τώρα, χωρίς να κρατούνται καν τα προσχήματα, μιας συναδελφικότητας, μια αλληλεγγύης γιατί βρίσκονται στο ίδιο κανάλι, έστω, ανταλλάσσονται χαρακτηρισμοί και προκλήσεις, λες και δε μιλάμε για ανθρώπους με δημόσιο λόγο, ώριμους, με εμπειρία, αλλά σα να πρόκειται για συμπεθέρες που μετράνε προικιά και τους ρίχνουν τα παιδιά στις πολυτέλειες και στα χωράφια!Και από όταν ξεκίνησε το «late night με τον Γιώργο Λιάγκα» όπως λέει ο τίτλος του, από εκείνη τη στιγμή, ακόμα και αν είναι κάποιες έριδες είναι ψεύτικες, όπως ισχυρίζονται μερικοί, η κατινιά αποθεώνεται δις την εβδομάδα…

    Σου πα, μου πες, του πα…

    Ξεκινάει με χαρά το «Late Night show» στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας και αμέσως μετά την πρεμιέρα αποκαλεί τον Γρηγόρη Αρναούτογλου «Φιλιππινέζο του ΑΝΤ1», αφού παρουσιάζει το Nomads, ενώ ο ίδιος κάνει το σόου που έκανε εκείνος!

    Απαντά ο Αρναούτογλου, που το μαθαίνει από καλοθελητές στις μακρινές Φιλιππίνες και βγαίνει στη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Sfera , χαρακτηρίζοντάς τον Λιάγκα «κότα» και πως όταν επιστρέψει στη χώρα, θα επιστρέψει και η εκπομπή του στον ΑΝΤ1, που είναι ίδια σαν του Λιάγκα και αν εξαιρέσεις τις απόπειρες χιούμορ που κάνει ο παρουσιαστής!

    Ξαναβγαίνει ο κύριος Γιώργος και απαντάει στον κύριο Γρηγόρη πως «καλώς ήρθατε στο Late Night με τον Γιώργο Λιάγκα! Late Night, προσέξτε! Δηλαδή, αργά! Δηλαδή, δεν ξυπνάμε με τις κότες… Μα τι έχω πάθει και μιλάω σήμερα για κότες; Κάποιος θα τις μελετάει» και μετά βάζει μία μάσκα σαν κεφάλι κότας και λέει «αφιερωμένο»!

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

    Οι συνεργάτες τους Δημήτρης Ουγγαρέζος και  Θανάσης Πασσάς, αναλαμβάνουν να κάνουν ανυπέρβλητο χιούμορ με μία εκπομπή αλά Τάκη Τσουκαλά , όπου παίρνουν τηλέφωνο μόνο οι φίλοι του Αρναούτογλου για να του συμπαρασταθούν! Έχει προλάβει όμως ο κυρ Γρηγόρης να περιλάβει την Αφροδίτη Γραμμέλη συνεργάτη του Λιάγκα, λέγοντας «Είναι εκεί πέρα και αυτή η καταπληκτική δημοσιογράφος, η Αφροδίτη Γραμμέλη. Η γραφή της είναι πάντα τόσο… Ας μη μιλήσω, θα τα πούμε άλλη φορά γι’ αυτήν. Συγκλονιστική περίπτωση!

    Συγκλονιστική! Τραβάτε με κι ας κλαίω! Η Γραμμέλη είπε «Πού να το βρει ο Γρηγόρης το χιούμορ;».  Γέλασα γιατί αυτή η τύπισσα που κρίνει του πάντες με τέτοιο μένος, πώς αποφασίζει να δουλέψει για την τηλεόραση άλλη μια φορά; Είναι αστεία πράγματα αυτά αλλά ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει τι θα γίνει».

    Βγαίνει λοιπόν και η ομάδα του κυρ Λιάγκα -με την Αφροδίτη Γραμμέλη μαζί – και αναφέρονται στη κόντρα του Λιάγκα με τον Αρναούτογλου! Έρχονται τώρα δαιμόνιοι ρεπόρτερ αλλά και διάσημοι και νιώθουν υποχρέωση του να τοποθετηθούν και αρχίζουν να λένε πως αυτά είναι κόλπα για να προκαλέσουν την προσοχή του κοινού και να καθίσει να δει τόσο το Nomads όσο και το «Late Night», διότι το κοινό είναι όχι κότες, αλλά χήνες και οι χηνοβοσκοί με κάτι τερτίπια παλαιικά και κοινότυπα νομίζουν πως το κάνουν ότι θέλουν!

    Η λεπρή που το σκάσε απ τη Σπιναλόγκα

    Και παλαιότερα είχαν κόντρες οι δυο κύριοι Γρηγόρης και Γιώργος. Αυτό δεν τους εμπόδισε όταν βρέθηκαν στο ίδιο κανάλι, να ανταλλάξουν αβροφροσύνες, με τον Λιάγκα καλεσμένο στο βραδινό σόου του Αρναούτογλου -παλιά!- στα πλαίσια της σταθερότητας χαρακτήρων, απόψεων και σχέσεων που επικρατούν στην τηλεόραση.

    Φέτος όμως, ξανάρχισαν τα ίδια. Και το κανάλι που βλέπει τους βασικούς του παρουσιαστές να ανταλλάσσουν από αέρος δικού του, χαρακτηρισμούς και ειρωνείες και προσβολές; Μα δε παίρνει θέση μιας και τι; Σάμπως το ενδιαφέρει κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό μπροστά στην τηλεθέαση -και πούντη;

    Η ανεκδιήγητη αυτή κατάσταση τσακωμών και τάχα αποστομωτικών χιουμοριστικών απαντήσεων που θυμίζει το θεατρικό «3ο πάτωμα» και την ανταλλαγή μπουγαδόνερων στα απλωμένα ρούχα, διακόπτεται από την έλευση στην Λιαγκοεκπομπή την Κατερίνας Καινούργιου ως δευτεροξαδελφης της Cat Woman, μες στο lather, με μαύρο σορτσάκι δερμάτινο, χαρακιά στο μπούστο το απελευθερωμένο από στηθόδεσμο και μπότες τόσο ψηλές που μπορεί να φτάνανε και έως τη μασχάλη!

    Κατερίνα Καινούριου
    Κατερίνα Καινούριου

    Η Κατερίνα που κατά τα άλλα περιφρουρεί την προσωπική της ζωή, σπάει τη σιωπή της λέγοντας πως δεν έχει απολαύσει μέχρι τώρα το σεξ! Αυτή ήταν η φράση σταθμός της βραδιάς, αλλά η Καινούργιου αποφασίζει από τον αέρα της δίκης της εκπομπής με τη σειρά της, στο «Ε», να δώσει μια άλλη διάσταση στην παρουσία της, σχολιάζοντας την στάση της Αφροδίτης Γραμμέλη απέναντι της, που της φέρθηκε σαν «να είχε λέπρα»! Η δε Γραμμέλη, ένα σοβαρός, ευγενής άνθρωπος, δεν έχει δώσει καμιά αφορμή για σχόλιο, αλλά αυτό δεν έχει καμία, μα καμία σημασία!

    Και δως του πάλι οι αναλύσεις και οι τοποθετήσεις. Καήκατε; Και όλα αυτά σε δύο μόλις εβδομάδες εκπομπών των κυρίου Γιώργου Λιάγκα, που κάνει μεσημεριανό μετά τα μεσάνυχτα, με τα gossipακια του, τους τσακωμούς του και τις ειρωνείες του για να περνάει η ώρα!

    Μια απορία μόνο μας μένει για όλο αυτό τον ανάλαφρο χορό των διάσημων μες στα απόνερα της μπουγάδας: Οι εκπομπές που παρουσιάζουν όλοι αυτοί τι είναι; Ξέφραγα αμπέλια; Οικογενειακά αμπελοχώραφα; Και να σεβαστούν τους τηλεθεατές δε το περιμένουμε, αλλά πιστεύαμε πως θα φοβηθούν τους διευθυντές του αν μη τι άλλο…



    ΣΧΟΛΙΑ